oaza mira

[VIDEO] Marija Šarapova otvorila vrata svog luksuznog doma koji ostavlja bez daha

27.06.2019 u 18:47

Bionic
Reading

Slavna tenisačica Marija Šarapova je za poznati lifestyle portal Architectural Digest otvorila vrata svog luksuznog doma u Los Angelesu koji se prema željama lijepe Ruskinje dovršavao tri godine. Slavna tenisačica nije krila oduševljenje svojim novim domom u koji bismo drage volje uselili istog trenutka

Tenisačica Marija Šarapova priznala je u intervjuu za Architectural Digest kako je bila opsjednuta izgradnjom i uređivanjem svog doma iz snova. Nakon svakog turnira lijepa Ruskinja priznaje kako je jedva čekala doći na gradilište i nadgledati napredak ili kupovati ukrase. Bio je to, kako kaže, 'njezin projekt' kojeg je željela dovesti do savršenstva.

Lijepa tenisačica otkriva kako se s vremena na vrijeme voli počastiti umjetninama i dizajnerskim namještajem, kao što su primjerice naslonjači Georga Nakashime, francuski drveni stolac iz 60-ih ili slika Sunca Joea Goodea koja mijenja boje ovisno o količni svjetla i dobu dana.

32-godišnja Ruskinja, koja je u 18. godini proglašena najboljom tenisačicom svijeta, navikla je naporno raditi, pa iz svega čega se dotakne nastoji izvući maksimum. Jedna od njezinih želja bila je da arhitekti bazen pomaknu tik uz kuću, što je na kraju teškom mukom izvedeno.

Njezin dom nalazi se na posebno atraktivnoj lokaciji s pogledom na ocean koji seže sve od Palos Verdesa do Malibuua, dok je unutrašnjost doma dizajnirana s ciljem stvaranja utočista, odnosno oaze mira i udobnosti gdje se Šarapova može opustiti nakon napornih treninga i mečeva.

'Inspirirala me je japanska arhitektura i minimalistička estetika prostora. Nisam odrastala okružena s puno stvari oko sebe. Za mene nenatrpano znači zdravo. Ako nešto ne koristiš, to ti ni ne treba.', rekla je Šarapova pokazujući elegantan i jednostavan dizajn prostorija u kući.

Središnje prostorije u kući zasigurno su dnevni boravak kojeg krasi prekrasan kauč s potpisom brenda Dmitriy & Co. i Pat McGann jastuci te kuhinja koja je zapravo produžetak dnevnog boravka. Open space za lijepu tenisačicu znači družiti se s prijateljima i obitelji i istovremeno kuhati.

Umjesto ureda, Šarapova je dizajnirala prostoriju s velikim kaučem i udobnom mekanom foteljom gdje najčešće obavlja sve poslove na kompjuteru, dok je uvjerljivo najzanimljivija prostorija u kući zasigurno kuglana, smještena u podrumu. Ondje slavna tenisačica rado kvalitetno provodi večeri sa svojim društvom, a ukoliko se požele opustiti, uvijek se mogu preseliti u drugi dio podruma gdje se nalaze kuhinja, kauč i televizor.

Luksuzni dom Marije Šarapove dizajniran u japanskom stilu Izvor: Društvene mreže / Autor: Architectural Digest / YouTube