STRUČNJACI TVRDE

Veza je ubojica želje za seksom

08.07.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Često se smatra da nam seksualni nagon u vezi podivlja, naprosto zbog mogućnosti da vodimo ljubav kad god poželimo. No novo istraživanje pokazuje da upravo veza može biti ubojica seksualne želje

Dvije trećine žena i gotovo polovica muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju reklo je da im je seksualna želja pala tijekom razvoja veze, a većina je priznala da se to dogodilo unutar tri godine. Također, ispitivanje je pokazalo da bi čak jedan od pet ispitanika prevario partnera kad bi osjećalo da mu je seksualni nagon slabiji, a četvrtina muškarca je otkrila da je upravo smanjene intenziteta želje za seksom bio jedan od faktora prekida.

Najčešći uzrok pada seksualne želje i kod žena i kod muškaraca je nedostatak uzbuđenja nakon nekog vremena, a kao drugi razlozi navedeni su pretjerana zaposlenost, djeca ili nedostatak fizičke privlačnosti.


Nasreću, trećina je parova uspjela prevladati krizu razlike u seksualnoj želji razgovorom. ‘Različit seksualni nagon ne treba značiti smrt za vezu. On je često uvjetovan trenutnim faktorima, kao što su stres, brige na poslu ili utjecaj djece. Možda je i vođenje ljubavi s vremenom postalo monotono i rutinski i samo treba malo protresti stvari’, rekla je Joanna Coker, stručnjakinja za veze i seks, na web stranici Bondara.co.uk koja je provela istraživanje.