TKO BI REKAO

Velike promjene koje vas pogađaju u ovim godinama

20.12.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Biti u dvadesetima prilično je neobično razdoblje. I dok započinju dok još studirate i živite bezbrižnim životom, to desetljeće vašeg života donosi i velike promjene te završava ulaskom u svijet odraslih, poslom s punim radnim vremenom i svim brigama koje takav život donosi

Velike promjene događaju se u životu žena od dvadesete do tridesete godine, piše Huffington Post. Mislite da vam se život nije puno promijenio? Možda se ipak varate.

Modne kombinacije počet ćete nositi više od jednom. Više nećete pola dana provoditi pred ormarom birajući odjeću, a ponovljena modna kombinacija više vas uopće neće opterećivati, iako će vaša slatka plava haljinica idući dan biti zabilježena na svima znanim društvenim mrežama. No koga briga – idući put ćete staviti samo drugačiju ogrlicu, ili ne, kako god, preživjet ćete.

Mamurluk si više nećete moći priuštiti. Nakon cijelog odrađenog tjedna i samo dva slobodna dana da stignete obaviti sve što niste stigli tijekom tjedna, teško da ćete si moći priuštiti dva dana provedena u komi u zaključanoj sobi. Osim što će vam od čašice više biti zlo, to može rezultirati i viškom kalorija jer ako vam ujutro ne bude zlo, žudjet ćete za masnom i kaloričnom hranom.

Na trošenje novca počet ćete gledati sasvim drugačije. Dok ste studirali i netom nakon diplome, kada je trebalo nešto kupiti, prva pomisao vam je bila 'ne mogu si to priuštiti, to košta'. No nakon što ste dobili prvi posao, stav vam se sasvim promijenio, a iako ste još uvijek pomalo škrti, kada vidite nešto zgodno, prva pomisao je 'možda si to ipak mogu priuštiti'.

Odjednom ćete moći popiti samo jedno piće. Otkako ste počeli izlaziti, izlaske ste dijelili na one kada pijete i one tijekom kojih ne pijete ni kap alkohola. Bilo vam je nezamislivo popiti 'samo jedno piće' i zaustaviti se. Osim toga, umjesto cjelonoćnog partijanja, sada ćete bez problema izaći s prijateljima na jedno piće, to nazvati izlaskom – i idući dan još biti i umorni.

Djeca će vam odjednom postati slatka. Bebe, od kojih ste nekada bježali u širokom luku sada su vam odjednom postala jako slatka, a u njihovoj blizini počnete iznenada gugutati i tepati. Pitate se što to znači?!

Više nećete biti najmlađa osoba u kafiću, na poslu ili na nekom trećem mjestu. A kada vas frajer koji vam se upucava iznenada pita gdje idete u školu, u koju, onako usput, ne idete već nekoliko godina. Hm, to mora značiti da sigurno jako dobro izgledate, zar ne.

Vjenčano prstenje i vjenčanice više vam neće izgledati isto. Svaku vjenčanicu koju ste prije vidjeli u osnovi vam je izgledala isto, ukrašena bijela haljina i pomalo dosadna. No i prije nego što se okrenete, počet ćete ih gledati sasvim drugim očima. Uočavat ćete uzorke, zatim one koje djeluju jeftino i one koje su doista raskošne. Odjednom ćete početi zastajkivati pred nakitom. Iako ste donedavno tvrdili da biste radije brendiranu torbicu ili vrtoglavo skupe štikle nego taj prsten, nekako počinjete drugačije razmišljati.

Počet ćete se odjednom žaliti na glazbu koju klinci slušaju ovih dana, i kako je glazba koju ste vi slušali biti znatno bolja. Nekada vam je glazba iz 60-ih i 70-ih koju su slušali vaši roditelji bila 'stara', a sada vam je pjesma stara 20 godina još uvijek odličan hit.

Prestat ćete se brinuti o mnogim stvarima. No to ujedno znači i da ćete se početi brinuti o nekim sasvim drugim stvarima. Više vas neće toliko zabrinjavati što rade drugi ljudi, no zato ćete se početi pitati što vi radite. Brinut ćete se o izradi planova, a ne o tome što nemate planova za navečer. Brinut ćete se po pitanju novca, no potrošit ćete ga ako to želite, a ne netko drugi.