ISKRA LAWRENCE:

'Vaše masne naslage su prekrasne'

30.01.2017 u 21:14

Bionic
Reading

Slavna manekenka Iskra Lawrence jedna je od žena koje promiču normalan izgled tijela na naslovnicama, a nedavna poruka joj glasi – vaš šlauf je prekrasan

Manekenka Iskra Lawrence snimila je kratki film u kojem objašnjava kako je najvažnije voljeti svoje tijelo i ne dozvoliti nerealnim standardima naslovnica da nam upravljaju životima. Bez obzira na činjenicu da i ona sama ima trbuščić, kaže kako nije jedina, no kad pozira za razne časopise, uglavnom se namjesti tako da se to ne vidi. Kako bi to ilustrirala, pokazala je uspravnu pozu u kontrastu s opuštenom pozom.

'Vaše masne naslage su prekrasne. Jedini razlog zašto mislimo da nisu je to što ih nigdje u medijima ne možemo vidjeti, osim u slučajevima kad se nekoga ismijava. To jednostavno nije istina i nije okej. Masne naslage, velike i male, mekane i čvrste, ne definiraju našu ljepotu. Željela sam pokazati kako moje tijelo izgleda kad je opušteno kako bi svatko mogao vidjeti koliko je lako prevariti kameru', rekla je Iskra.

Iskra je i sama žrtva modne industrije koja stvara dojam kako su masne naslage nešto što se mora skrivati. Tvrtke koje ju angažiraju nikad ne biraju fotografije na kojima se naslage vide već uvijek koriste one na kojima pozira tako da joj trbuh izgleda potpuno ravno.

No Iskra vjeruje kako se stvari u modnoj industriji polako mijenjaju.

'Sjećam se kad sam prvi put vidjela manekenke koje su imale obline, kao što se sjećam i kad je @aerie prvi put zatražio da ne poziram već da se jednostavno prikažem kakva sam inače. Nakon što sam vidjela kako mi tijelo izgleda bez retuširanja, bila sam šokirana. No ubrzo me je to ispunilo veseljem jer sam znala da te mane ne znače da nisam lijepa. Štoviše, baš pokazivanje da manekenke ne moraju biti bez mane bilo je vrlo osnažujuće iskustvo', rekla je Iskra Lawrence.

Lijepa manekenka na kraju je još i obećala kako će se potruditi više pokazivati svoje masne naslage.

'Ako želim objaviti svoju fotografiju, a na njoj se vide masne naslage, nije me strah to učiniti. Kao što me nije ni strah sjediti ovdje u donjem rublju i snimati ovaj film. Ovo je moje tijelo', rekla je Iskra Lawrence.

YouTube Autor: YouTube