shabby chic stil

Uvijek u trendu: Oživite svoju kuhinju stilom čiji šarm nikad ne blijedi

21.10.2023 u 17:29

Bionic
Reading

Uređenje kuhinje po uzoru na stil 80-ih pruža jedinstven šarm koji neodoljivo odiše chicom, toplinom i osjećajem doma

Shabby chic kuhinje jedan su od velikih hitova uređenja interijera ove jeseni, a on ima sve više pobornika upravo zbog svog romantičnog izgleda i retro šarma 80-ih godina.

Ovakve kuhinje karakteriziraju vintage komadi i stariji namještaj koji odiše toplinom i osjećajem doma, naspram raskošnog, čistog i pomalo hladnog modernog stila.

Kada je riječ o shabby chic stilu u kuhinji, ovaj eklektični izgled popularniji je nego ikad, a postoji mnogo načina na koje ga možete uvesti i u svoj interijer; od kombinacije rustikalnih komada s romantičnim detaljima do urbanih i industrijskih spojeva.

Šarm recikliranog drveta

Jedinstven izgled kuhinje garantirano će vam pružiti jedinice izrađene od recikliranog drva, čiji je uzorak potpuno autentičan i savršen odgovor na jednolikost modernog dizajna.

Ovakav namještaj odiše chicom, posebno kada je ukomponiran s drvenim gredama, kao i recikliranim sanducima za voće i odlaganje te obogaćen industrijskim natpisima.

Stvorite prostor za izlaganje

Odabir otvorenih polica, umjesto gornjih jedinica, upotpunjuje izgled i ugođaj kuhinje, posebno kada su obogaćene razigranim obojenim oblogama.

Ovakvo otvoreno skladište omogućuje da vam kuhinjske potrepštine budu nadohvat ruke te nudi prostor za izlaganje omiljenih predmeta. Od elegantnog staklenog posuđa poredanog u nizu do onog starinskog, oslikanog emajliranog te bakrenog posuđa - izložbeni komadi pomoći će ispuniti prostor bojom i unijeti živost.

Poigrajte se bojama

Rustikalno uređenje kombinirano s paletom boja savršena je kombinacija za chic kuhinju u kojoj ćete obožavati provoditi svaku sekundu.

'Istrošeni' namještaj možete oživjeti pastelnim nijansama za kreiranje romantičnog ugođaja ili birajte paletu žarkih boja koja će unijeti notu modernosti i boho stila.

U svakom slučaju, ne zaboravite na moć boja i njihovu ključnu ulogu u dizajnu.

Hrabro kombinirajte teksture i stilove

Kombinacija glatko obrađenog bijelog drveta s grubim tamnim stolicama samo je jedan od primjera postizanja efektnog kontrasta u shabby chic stilu.

Tu su i opcije kombiniranja pločica od terakote s blistavim bijelim zidom, kao i staklenih dekoracija s drvenim elementima, ili pak stvaranje dinamike uparivanjem samostojećih ormara s visećim elementima koji predstavljaju spoj masivnosti i eklektične lepršavosti.

Personalizirajte kuhinjski prostor

Postoji niz ideja za to kako svoju kuhinju možete učiniti da bude chic, a jedan od najboljih načina jest da unesete dašak autentičnosti i vlastitog potpisa.

Posebno se to odnosi na dekoracije koje možete prema svom ukusu izabrati u antiknim trgovinama ili oživjeti predmete koji se generacijski prenose u vašoj obitelji te tako kreirati neodoljiv interijer kuhinje koji je jednako chic, koliko i odraz vaše osobnosti.