ISTI UČINAK

Uštedite prostor u kupaonici: Iz svoje beauty rutine izbacite ovih pet proizvoda i zamijenite ovime

04.12.2020 u 14:59

Bionic
Reading

Piling, maska, serum, losion za tijelo - popis proizvoda koji se ponekad koriste svakodnevno je podugačak. I kupaonski ormar je ispunjen u skladu s tim. Može se postaviti pitanje: Trebaju li mi zaista svi ti proizvodi u mojoj beauty rutini? Ako se želite ciljano boriti protiv problema s kožom ili kosom i staviti ih pod kontrolu, trebali biste se i dalje oslanjati na svoje posebne proizvode. Međutim, neki se proizvodi mogu koristiti u više svrha. Ili jednostavno izostavite druge čija je svrha već ispunjena proizvodima koje već koristite

Kemijski piling umjesto esencije

Svatko tko koristi esenciju u svojoj beauty rutini apsolutni je profesionalac u njezi kože. Za sve one koji sada imaju upitnike na licu, evo kratkog objašnjenja: Ovaj trendovski proizvod za njegu je tanki, tekući losion čiji je krajnji cilj prekrasan sjaj kože. Drugim riječima esencija osigurava vlagu i priprema kožu za dodatnu njegu. Ali ako ste već postali strastveni sakupljač hidratantnih proizvoda i serumi se samo gomilaju u vašem kupaonskom ormariću, iz njega možete izostaviti esenciju koju ćete zamijeniti povremenim, kemijskim pilingom koji nježno uklanja mrtve stanice kože i blijedo sivi veo.

Hidratantni šampon umjesto 2-u-1 šampona i regeneratora

Iako se sa šamponima koji su ujedno i regeneratori, osim dragocjenog prostora u kupaonici, štedi i novac, oni ne predstavljaju uvijek najbolji izbor za svaki tip kose. Tanku kosu sklonu lomljenju ovakav tip šampona često otežava, stoga je bolje koristiti hidratantni šampon a, ukoliko imate kovrče, u pranju koristiti i regenerator za dodatnu njegu i zdrav izgled kose.

Regenerator umjesto kreme za depiliranje

Svatko tko je prilikom depiliranja umjesto kreme koristio regenerator zna da djeluje savršeno. S jedne strane gusti i kremasti regenerator pomaže britvi da lako klizi preko nogu, dok s druge strane kožu ostavlja mekom. Za osjetljivu kožu sklonu iritacijama bolje je koristiti kremu ili pjenu za brijanje ili regenerator za osjetljivo vlasište kože.

Maslac za tijelo umjesto kreme za noge

Nalazimo se u doba godine kada lagani losioni više nisu toliko djelotvorni kao u ljetnim mjesecima, a njihovu idealnu alternativu čine bogati maslaci za tijelo. Poput tijela i stopala u zimskim mjesecima zahtjevaju posebnu pažnju, a kako bi ostala mekana poslužite se maslacom za tijelo umjesto kremom namijenjenom njezi stopala. Kako bi bio što djelotvorniji, uklonite mrtve stanice kože sa stopala uz pomoć pilinga, a na taj način će se i maslac bolje upiti u kožu stopala.

Serum umjesto sheet maske

Za one dame koje svakodnevno koriste serume ne postoji potreba da se služe i sheet maskama koje su, same po sebi, natopljene serumom i s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka, a čestim korištenjem seruma u kombinaciji sa sheet maskama koža bi mogla burno reagirati i dovesti do pojave prištića.