BEZ POSJETA FRIZERU

Znate li što je ulje moringe? Ovaj beauty proizvod s lakoćom rješava problem ispucanih vrhova kose

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 01.12.2020 16:59
  • Objavljeno 01.12.2020 u 14:49
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Alena Kourdakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Posljednjih godina u beauty svijetu naveliko se priča o čudotvornim sposobnostima ulja moringe, a od njega najviše profitiraju dame sa suhom kosom sklonom lomljenju

Ne samo da ovo ulje može imati pozitivan učinak na kožu lica, njegove različite verzije dolaze s ogromnim prednostima kada je riječ o njezi kose.

Osim što je bogato vitaminima i antioksidantima, ulje moringe sadrži potrebnu količinu oleinske, palmitoleinske i linolne kiseline.

Kako ističu svjetski dermatološki stručnjaci, ulje koje se dobiva iz sjemenki stabla moringe potrebno je umasirati u vlasište jer ga istovremeno vlaži i štiti svojim protuupalnim svojstvima. Ovo čudotvorno ulje također sadrži cink, a koji pomaže u proizvodnji keratina i samim time pomaže ojačati kosu.

U odnosu na druga ulja dostupna na tržištu, moringa na kosi djeluje poput prirodnog regeneratora jer sadrži visoku količinu behenske kiseline, čestog sastojka u regeneratorima.

Zahvaljujući velikom broju aminokiselina, ovo ulje posebno se dobro nosi s problemom ispucanih vrhova i brojni upravo ovu činjenicu izdvajaju kao jednu od njegovih najvećih prednosti kada je riječ o njezi kose.

Ako poželite testirati ovu prirodnu zaštitu od ispucanih vrhova, prije svega trebate provesti test na koži. Čak i ako je riječ o prirodnom proizvodu, pojava alergija i iritacija ne može se isključiti. Kako biste na vrijeme saznali odgovara li vam ulje moringe, njegovu manju količinu nanesite na unutarnju stranu podlaktice.

Ako koža nije burno reagirala na njegove sastojke, tada s povjerenjem možete koristiti ovaj beauty proizvod jer će se uspješno prilagoditi različitim strukturama kose, a navedeno se posebice odnosi na dame sa suhom kosom sklonom lomljenju.

Prije nego što odlučite u svoju beauty rutinu njege kose uključiti ovo ulje, pobrinite se da je dobre kvalitete. Prema riječima dermatoloških stručnjaka, u pravilu bi trebalo imati blijedožutu boju i pomalo orašasti miris. Pregledavanje popisa sastojaka također nije naodmet jer pojedini proizvodi na tržištu ovo čudotvorno ulje sadrže u jako malim količinama.