SVI BI U OKOVE

Usprkos zaključavanju modni svijet luduje za lancima, a Izabel Kovačić najbolje zna kako ih isfurati

04.05.2021 u 20:47

Bionic
Reading

Svjetske trendseterice pomamile su se ovog proljeća za torbicama s detaljima lanca, a jedna od naših najistaknutijih trendseterica pokazala je kako se trendi može biti 'u lancima' i bez torbice

Lijepa supruga našeg nogometaša Matea Kovačića još se prije Božića pohvalila na Instagramu s novim šeširom kojeg krasi detalj lanca, doduše nešto sitnijih karika.

Zanimljiv crni šešir sa zlatnim detaljima i zlatnim lančićem umjesto vezice potpisuje Ruslan Baginskiy, a cijena ovog šešira koji je lansiran u predjesenskoj sezoni prošle godine iznosi oko 2.400 kuna.

Izabel ga još uvijek rado nosi pa ga je nedavno odlično sparila s traper jaknom i crnom dolčevitom, a tih travanjskih dana na Instagramu je pokazala i trendi zlatni lanac s ogromnim karikama.

Lanac kojega je tada pokazala položenog na posteljinu našao je ovih dana svoje mjesto i oko Izabelinog vrata, a naša trendseterica ga je odlično sparila s bijelom 'potkošulja' majicom svog brenda Lunilou.

Dizajn lanca potpisuju Dankinje Josefine Haaning Jensen i Linette Haaning Jensen, sa sjedištem u Kopenhagenu, a cijena mu je 2.400 danskih kruna, što je otprilike isto toliko hrvatskih kuna.

Ako vam se čini da je cijena mala za 51 centimetar dugačak lanac od zlata, ne varate se, jer sav nakit koje Dankinje proizvode izrađen je od mesinga i obložen 14K zlatom ili 925 srebrom. Stoga i naizgled nenosiv lanac teži 'samo' 680 grama. U ponudi imaju i sjajnu varijantu, ali naša Izabel u svojoj kolekciji ima onaj s matiranom vintage završnom obradom.

Za naziv brenda 79h, objašnjavaju Dankinje, zaslužan je atomski broj zlata u periodnom sustavu – 79, no nismo baš posve sigurni da razumijemo zašto nakit nazivaju zlatnim satom, iako cijenimo trud oko objašnjavanja.