PODUZETNA PRVA KĆER

Unatoč katastrofalnim rezultatima Ivanka Trump ne odustaje od svoje velike ljubavi

23.01.2019 u 17:23

Bionic
Reading

Unatoč propalom modnom biznisu, čini se kako se najstarija kćer američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, planira kad-tad vratiti u modne vode. U javnost je izašao podatak kako je prva kćer Amerike nedavno zaštitila imena i logotipe svojih brendova u Kini, pa postoji velika vjerojatnost da ćemo odjeću njezina propalog modnog brenda ponovno moći kupiti na internetu

Modni brend Ivanke Trump ugasio se u srpnju 2018. zbog sumnji o sukobu interesa, iako je prva kćer Amerike odstupila s vodeće pozicije u kompaniji još 2017. godine, nakon što se pridružila predsjedničkoj administraciji svog oca, Donalda Trumpa.

Predstavnici brenda tada su potvrdili njegovo gašenje, naglasivši kako razlog nije manjak interesa, niti optužbe za plagijat, već restrikcije koje je sama Ivanka Trump postavila na brend kako bi izbjegla optužbe da je kršenje etičkih načela uzrokovalo njegov usporen rast.

No, to što je brend trenutno ugašen, ne znači da se možda nekad u budućnosti neće izdignuti iz pepela.

Ove sumnje pokrenulo je izvješće Associated Pressa u kojem stoji da je kineska vlada odobrila zaštitu njezina brenda. Među proizvodima koji će nositi zaštićeni brend Ivanke Trump nalaze se nakit, vjenčanice, cipele, ručne torbice, što je u skladu s modnim biznisom kojim se bavila, ali i proizvodi poput aparata za glasanje na izborima, crijeva za kobasice, kao i brend domova za njegu starijih osoba, što je vrlo daleko od poznatih interesa Trumpove starije kćeri.

  • +4
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako su navedene prijave podnesene u 2016. i 2017., neke bi mogle ostati važeće do 2028. U tijeku prigovora, žigovi će stupiti na snagu za 90 dana.

Dodatno je sumnjivo to što su ova odobrenja kineske vlada stigla dok traju trgovinski pregovori Amerike i Kine. U listopadu je odobreno još 16 prijava za žigove, što je najveći broj takvih odluka tijekom jednog mjeseca dosad. Ukupan broj odobrenja koji je Ivanka dobila u prošloj godini iznosi 34.

Ivankini predstavnici izvijestili su kako su žigovi potrebni kako bi se zaštitili od podmetanja konkurencije, što je uobičajena pojava u Kini, prenosi Associated Press.

'Budući da je Ivanka zadržala pravo na svoje strane robne marke, javnost se ne prestaje pitati je li predsjednik Trump donio odluke o vanjskoj politici u interesu svojih i obiteljskih biznisa', stoji u priopćenju vladine grupe Građani za odgovornost i etiku u Washington koje je objavljeno u studenom.

Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U srpnju prošle godine Trumpova kćerka je izjavila da ne zna hoće li se vratiti vođenju brenda koji nosi njezino ime.

'Ne znam kada i da li ću se ikada vratiti svom biznisu, ali znam da će moj fokus u doglednoj budućnosti biti posao za koji sam zadužena ovdje u Washingtonu', izjavila je Ivanka Trump.