POKRET 'DRAGA IVANKA...'

Mnogi su bijesni na Ivanku Trump, a otvorena pisma stižu joj sa svih strana

24.09.2018 u 15:28

Bionic
Reading

Kontroverzne političke odluke njezina oca, aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, utjecale su, a i utječu na živote mnogih Amerikanaca, stoga i ne čudi da su mnogi bijesni i na njegovu miljenicu Ivanku Trump, koju mnogi smatraju krivom za njegove odluke

Naime, sama Ivanka Trump nikada nije krila da podupire apsolutno svaku političku odluku svog oca, iako bi mu, zbog većine njih, trebala reći kako su one pogrešne. A ako ona to sama ne shvaća, onda će joj na to ukazati mnoge žene diljem svijeta, osobito one javnnosti poznate, koje sada imaju već pravi mali ženski pokret kojim žele osvjestiti, ali i poslati jasnu poruku predsjednikovoj miljenici.

  • +9
Ivanka Trump Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Sam pokret zove se jednostavno - 'Draga Ivanka...', a već su mu pristupile i neka slavna lica - od Amy Schumer do Alexe Chung, koje su pismo upućena Ivanki Trump podijelile na društvenim mrežama, želeći na taj način skrenuti pažnju na loše odluke njezina oca - od imigracijske politike do položaja žena.

Ovog tjedna sve je ponovno izašlo na površinu, ovoga puta iz razloga da se javno progovori o seksualnim zlostavljanjima za koje je Christine Blasey Ford optužila Bretta Kavanaugha, američkog odvjetnika koji se kandidirao za Vrhovni sud. Zbog svih optužbi od Kavanaugha se traži da odustane od kandidature, a to je, navodno, iza zatvorenih vrata podržala i sama Ivanka Trump. No, ono što članice pokreta od nje traže je da to izrekne i javno.

Ranije ove godine javno pismo upućeno je Ivanki Trump i zbog Trumpove imigracijske politike da razdvoji roditelje od njihove djece, a zbog svega je zatraženo od ona sama ukaže ocu da se pod hitno smijeni Kirstjen Nielsen, državna tajnica.