KORONA MODA

Umjesto bikinija sad se nosi trikini: Hoćemo li ovako izgledati na plažama?

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 14.05.2020 13:34
  • Objavljeno 14.05.2020 u 13:34
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Insidefoto / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Globalna pandemija je iz temelja promijenila naše živote, a mnogi dizajneri primili su se posla i krenuli osmišljavati ljetne outfite u skladu s novom realnosti

Globalna pandemija je tu i s njom se moramo naučiti nositi barem do pronalaska cjepiva, upozoravaju stručnjaci.

  • +3

Trikini dizajnerice Tiziane Scaramuzzo

Izvor: Profimedia / Autor: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Držanje razmaka, izbjegavanje gužvi u zatvorenim prostorima, stalna dezinfekcija, nošenje maski... Sve je to nešto što je postalo naša svakodnevica, a mnogi se pitaju kako će uopće izgledati i boravak plažama ovoga ljeta.

Obzirom kako je Kalifornija propisala nošenje maski i na plažama, dakako, kad se boravi na kopnu, nije isključeno kako će to postati uobičajena praksa i drugdje.

Domišljata talijanska dizajnerica kupaćih kostima Tiziana Scaramuzzo ima modni odgovor i na taj problem.

Vlasnica malog obrta Elexia Beachwear zbog koronavirusa je morala zatvoriti svoju radnju no kako joj je bilo dosadno počela je šivati maske od iste tkanine od koje su izrađeni bikiniji. Ono što je počelo kao simpatična ideja toliko se svidjela pratiteljima na Instagramu koji su Tizianu zasuli narudžbama za tzv. trikinijem: bikinijem s maskom.

Naravno, treba reaći kako ove maske nemaju certifikat da doista štite od zaraze koronavirusom, no svakako su zgodan dodatak.

Inače, kako je ranije upozorio HZZJ, ukoliko npr. se vozite gradskim prijevozom, preporučuje se nošenje dvoslojne pamučne maske ili pak jednokratne kirurške maske.