ŽENSKI RAZGOVORI

Uh, moje prijateljice se ne podnose!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.11.2011 10:56
  • Objavljeno 09.11.2011 u 09:00
žene svađa prijateljice

žene svađa prijateljice

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Često se nađemo ni krivi ni dužni razapeti između dvije vatre, npr. u slučaju kad nam se prijateljice ne podnose. Teško je biti u takvoj situaciji jer nitko ne želi birati strane

'Kad smo nas tri zajedno, jasno se vidi da se njih dvije ne podnose. Imam dojam da sam rastrgana na dvije strane. Zbilja mislim da nemaju razloga da se toliko ne vole, a ja sam u vrlo nezgodnoj poziciji', žali se 18-godišnja Maja.

Vrlo poznat scenarij, pa čak i osobama koje su davno iza sebe ostavile bezbrižne tinejdžerske dane, zar ne?

Bilo bi naravno super kad bi se svi dobro slagali, no to nije moguće. Tako i tebe tvoje prijateljice katkad znaju jako živcirati svojim neslaganjem. A ti se s obje dobro slažeš, dok se njih dvije često svađaju iako ti se čini da za to uopće nema povoda.

Ne znaš što napraviti, a naravno, ne želiš povrijediti ni jednu ni drugu? Osim toga, sukob je po tvom mišljenju totalno besmislen, ali one su 'nabrijane', a ti si između njih i pokušavaš smiriti strasti.

Sigurno si pokušavala razgovarati s njima, no one se ne daju uvjeriti. Probaj porazgovarati opet sa svakom od njih u četiri oka.

Reci im da su ti obje bitne i da ih ne želiš izgubiti kao prijateljice! Pojasni i da ti je teško kad se tako ponašaju jer se ti osjećaš loše, tužno i poput međunarodnih snaga između dviju sukobljenih strana.

Dobar savjet je i da probaš doznati što je to što svaku od njih toliko živcira kod one druge te zbog čega se toliko svađaju – ukoliko ti ukažu na neki problem, možda ga uspiješ otkloniti na dobrobit svih. Pokušaj im objasniti da se, ukoliko se žele nastaviti družiti s tobom, moraju nastojati podnositi jer su ti obje drage, a ti se ne želiš dovesti u situaciju da moraš birati strane.

Lako je moguće da se njih dvije na neki način natječu za tvoju pozornost. Ukoliko te npr. obje pozovu van, predloži da svaka povede još jednu svoju frendicu da bi se ta napetost u većem društvu 'rasporedila'. Na taj način možeš izbjeći neugodnu situaciju u kojoj moraš favorizirati jednu stranu.

S vremenom takvi, u teen dobu česti problemi polako nestaju (mada se znaju pojaviti i među onima puno starijima), jer mnogi postaju svjesni toga da ne znači da nekome nisu dragi ukoliko nisu stalno u središtu pozornosti. No ako nijedna tvoja strategija ne uspije, nalazi se sa svakom od njih odvojeno, no nikako ne dopusti da ti govore jedna protiv druge ili da te nagovaraju da se odlučiš za jednu jer će time pokazati da te ne poštuju kao osobu te da im je samo stalo do njih samih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi