SPORTSKE NJUŠKE

Udomljeni psi osvojili srca naših nogometaša

08.05.2015 u 10:19

Sportske njuške

Izvor: Društvene mreže / Autor: Udruga Indigo

Bionic
Reading

Udruga Indigo promovira odgovorno vlasništvo i aktivno bavljenje psima kampanjom 'Sportske njuške', u sklopu koje psi posjećuju hrvatske nogometne klubove

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo pokrenula je kampanju ‘Sportske njuške’. Prvi dio kampanje pod nazivom 'Nogometne njuške' odvija se u suradnji s Hrvatskom udrugom Nogometni sindikat te su do sada obišli tri prvoligaška kluba, NK Slaven Belupo, NK Lokomotiva te NK Zagreb.

Ciljevi i ideje projekta su promoviranje odgovornog vlasništva, aktivno bavljenje psima i smanjenje toliko velikog broja napuštenih pasa. Svaki pas zahtijeva mentalnu i fizičku aktivnost pa je za to jako dobar primjer bavljenje sportom jer svaki dobar sportaš mora trenirati, a tako bi se i svaki vlasnik trebao baviti svojim psom.

Nogometaši klubova Slaven Belupo, Lokomotiva i Zagreb s veseljem su podržali projekt te se poigrali s malom Buttercup, staffordicom spašenom od sigurne smrti, i s udomljenim samojedom Toyem.

Sljedeći tjedan ekipa ‘Nogometnih njuška’ kreće u nove posjete, od koji je prvi na redu NK Osijek 11. svibnja u 11 sati, zatim slijede NK Hajduk 12. svibnja u 17 sati te 13. svibnja RNK Split i NK Zadar. Nakon kratke pauze ‘Nogometne njuške’ će posjetiti i RNK Rijeka, NK Istra 1961 te GNK Dinamo. Točni datumi i vrijeme će biti naknadno objavljeni.