VIŠESEZONSKI HIT

Udobne, praktične i kul kao nijedne druge: Izdvojili smo najljepše modele combat čizama koje obožavamo i ove sezone

17.10.2021 u 21:02

Bionic
Reading

Na modnoj sceni sramežljivo su se pojavile 2018. godine i čini se da robusnim čizmama s debelim đonom od gume ne prestaje rasti popularnost. Udobne i praktične, takozvane combatice ni ove sezone nećemo uspjeti izbjeći

Kao stilizirani križanac legendarnih martensica i gojzerica, combat čizme nekoliko prošlih sezona podjednako krase police trgovina i stopala modnih ovisnica.

  • +23
Combat čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Za njihovu ogromnu popularnost glavnim se krivcem smatra talijanska Prada. U sezoni jesen/zima 2019. lansirala je liniju obuće Monolith, a combat čizme iz nje ubrzo su postale najpoželjnijim, ali i najviđenijim modelom na modnoj sceni.

Prepoznatljivog potplata i s otkačenim detaljem torbica, ovaj model redovito je viđan na instagramskim profilima modnih influencerica i gradskim ulicama – baš kao i njegove pristupačne verzije zahvaljujući high street brendovima.

Osim što osiguravaju dobru potporu za gležanj i zaštitu od nepogodnih vremenskih uvjeta, combat čizme izgledaju nevjerojatno cool. Svoj vrhunac popularnosti doživjele su 90-ih godina, a s obzirom na to da su posljednjih sezona nostalgičarske tendencije uspjele u potpunosti zavladati modnom industrijom, nimalo ne čudi višesezonska popularnost koju uživaju i 'borbene' čizme.