DIJETA S GROŽĐEM

U tri dana smršavite tri kilograma!

12.10.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Postoji li način za mršavljenje uz ukusnu hranu? Itekako postoji, posebno ako vam je cilj u kratkom roku smršavjeti tri do četiri kilograma. Takav uspjeh omogućuje dijeta s grožđem

Mnoge žene žive u uvjerenju da grožđe deblja, jer je vrlo kalorično. Istina je pak potpuno drukčija. Grožđe sadržava 80 posto vode i njegova vrijednost ne prelazi 60 kalorija. Upravo zbog toga grožđe može biti sjajan saveznik u mršavljenju, a držanje dijete tim ukusnim plodom ne traži puno odricanja. Dijeta s grožđem dopušta svu hranu, ali u malim količinama.

'Iznimno je važno dobro se pripremiti za dijetu s grožđem. Barem dva dana prije početka dijete potrebno je izbaciti iz prehrane suhomesnate proizvode, brzu hranu, alkohol, kavu i čokoladu. Tijekom dijete možete izabrati bilo koju vrstu grožđa, ali prednost dajte bijelom, jer crno može izazvati opstipaciju. Dijeta s grožđem nije samo dijeta, to je i dobra detoksikacija organizma', pojasnila je nutricionistica Olga Rumyantsev.

Trodnevna dijeta s grožđem

Prvoga dana trebate pojesti pola kilograma grožđa. Tu količinu rasporedite na cijeli dan, a najbolje ga je jesti između obroka. Normalno doručkujte, ručajte i večerajte, ali birajte nemasne namirnice. Preporuke su kuhano povrće i meso od peradi, jogurt i integralne žitarice.

Drugoga dana potrebno je pojesti 250 grama grožđa. Uz nabrojane namirnice u prvome danu, možete jesti i kuhana jaja i plavu ili bijelu ribu. Grožđe je najbolje konzumirati u međuobrocima.

Trećega dana trebate pojesti kilogram grožđa raspoređenog na cijeli dan. Grožđe će vas prilično zasititi, ali jedite redovno i ostale obroke. Neka količinski budu manji i neka sadržavaju niskokalorične namirnice prema vašem izboru.