MAMI OSMIJEH NA LICE

U potrazi ste za brzom slasticom za blagdanski stol? Ova kremasta čokoladna torta ne peče se i gotova je u manje od pola sata

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 18.12.2020 14:58
  • Objavljeno 18.12.2020 u 14:58
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tim Hill / Alamy / Alamy / Profimedia

Možda ovogodišnji blagdani neće biti onakvi kakve ste očekivali, ali zato vam nitko ne može zabraniti da uživate u blagdanskim slasticama. Malo čokolade u trenu će popraviti i najgori dan i zato morate isprobati ovu čokoladnu tortu koja mami osmijeh na lice. Gotova je u manje od pola sata, ne peče se i jako je jednostavna za pripremu, a s lakoćom će je pripremiti i početnici u kuhinji

Sastojci

Za biskvit:

  • 450 g mljevenog keksa (Petit Beurre)
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 ml mlijeka
  • 225 g istopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer

Za kremu:

  • 1 puding od čokolade
  • 250 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 50 g šećera u prahu
  • 400 g Nutelle
  • Kokos za ukrašavanje

Priprema

1. Napravite smjesu za biskvit tako da u posudi pomiješate sve suhe sastojke: mljeveni keks, šećer u prahu i vanilin šećer.

2. Napravite udubinu u smjesi pa ulijte na vatri istopljeni maslac i mlijeko. Sve dobro promiješajte. Bit će vam najlakše rukom. Potrebno je dobiti gustu smjesu nalik tijestu.

3. Utisnite smjesu u kalup za tortu veličine 28 centimetara. Pazite da biskvit bude ravan i dobro utisnut kako se ne bi odvajao.

4. Zatim pripremite kremu tako što ćete prvo skuhati puding prema uputama koje pišu na poleđini pakiranja. Ostavite puding da se hladi.

5. Izmiksajte omekšali maslac pa dodajte šećer u prahu. Sve vrijeme neka mikser radi. Nakon toga dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga, a zatim žlicu po žlicu Nutelle.

6. Kremu prelijte preko biskvita i ukrasite po vrhu kokosom (nije nužno). Pustite da se torta dobro ohladi u hladnjaku.

U slast!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!