VELIKO ISTRAŽIVANJE

U ova izazovna vremena mnoge more svakojaki životni problemi: Pomognite riješiti anketu i saznajte kako se zapravo osjećate

06.05.2020 u 16:14

Bionic
Reading

S ciljem otkrivanja kako se Hrvati i Hrvatice osjećaju u ova izazovna vremena te osmišljanja strategije koja uključuje brojne radionice i predavanja, profesorice, asistentice i suradnice s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu osmislile su istraživanje u kojem zajedno s nama žele saznati kako smo svi mi?

Za neke je ostanak kod kuće izazov i čak ugodna promjena, a za druge čak dramatični preokret normalnog dnevnog ritma i načina življenja. Mnogima je i sama promjena rutine stresna, a zatim pritisak dodaju odvojenost, restrikcije na kretanje, boravak uglavnom u zatvorenom te nagli prekid omiljenih aktivnosti i planova za budućnost.

Zbog nedavnih događanja u Hrvatskoj je otvoreno čak 25 telefonskih linija za krizno psihološko savjetovanje i ublažavanje stresnih reakcija, panike i straha kod građana, kao i psihičkih posljedica uzrokovanih životnim promjenama, a takvu je pomoć od uvođenja mjera zbog koronavirusa zatražilo preko 4500 građana.

Ovaj podatak govori kako mnogi zaista nisu dobro i kako im je pomoć psihologa zaista potrebna. Tu uskaču psihologinje s Filozofskog fakulteta u Zagrebu koje su pokrenule istraživanje, ne bi li otkrile kako se građani osjećaju te pronašle načine da im pomognu.

Ukoliko želite biti dio istraživanja, pomozite im - ispunite anketu na linku, podijelite je svojim bližnjima, a onda iskoristite ono što vam nude: povratne informacije o vašem mentalnom zdravlju i savjetovanje. Ovo je jedinstvena prilika da besplatno dobijete savjete profesorica i stručnjakinja u svom polju, a zauzvrat vas mole samo malo vašeg vremena.