BEZBRIŽNE I SRETNE

U kojoj dobi žene najviše uživaju u seksu?

11.01.2013 u 10:23

Bionic
Reading

Zanimljivo je da kod žena seksualno zadovoljstvo ne jenjava s godinama. Iako možda nemaju česte seksualne susrete, kažu da su zadovoljne onima koje imaju

Najnovije istraživanje otkriva da su žene najzadovoljnije svojim seksualnim životom u drugoj polovici 40-ih godina života. Iako navode da im partneri i nisu baš najbolji ljubavnici na svijetu te da imaju problema s libidom, žene u 40-ima vrlo intenzivno

uživaju u svojoj seksualnosti.

Kod muškaraca je situacija nešto drukčija. Za razliku od 75 posto žena koliko ih je u istraživanju izjavilo da su zadovoljne, samo 50 posto muškaraca izjavilo je da je zadovoljno. Inače, u istraživanju je sudjelovalo 1.000 heteroseksualnih parova.

Zanimljivo je da kod žena seksualno zadovoljstvo ne jenjava s godinama. Iako možda nemaju česte seksualne susrete, kažu da su zadovoljne onima koje imaju. Napomenule su kako su se s godinama jednostavno prestale brinuti oko nekih stvari i u tomu je vjerojatno ključ njihova zadovoljstva.

Ovo nije prvo istraživanje koje je pokazalo da su žene s godinama zadovoljnije u seksu. Stručnjaci smatraju da je to stoga što sa zrelošću žene odbacuju neke nametnute norme i ideje te jednostavno uživaju u životu.