ARMAND ASSANTE:

'U Dubrovniku se osjećam kao kod kuće'

29.08.2013 u 21:18

Bionic
Reading

Armand Assante obožava dolaziti u Dubrovnik, a ovo ljeto provodi u društvu Melite Fabečić i Vladimira Kraljevića

Nakon gostovanja na Sarajevskom filmskom festivalu, Armand Assante nedavno je stigao u Dubrovnik. Večerao je s ovogodišnjom misicom Melitom Fabečić i vlasnikom licencije izbora za Miss Universe Vladimirom Kraljevićem, piše Večernji list

Assante se rado vraća u Dubrovnik jer ga oduševljavaju hrana, more i zidine. Kaže kako se u Dubrovniku osjeća kao kod kuće.

Armand Assante nije više stranac u Hrvatskoj jer je često ovdje. Surađivao je s brojnim članovima hrvatske filmske industrije, a od svog prvog posjeta prije 15 godina zaljubljen je u Jadransko more, piše Večernji list


'Kada sam prvi put došao ovamo prije 15-ak godina, sastao sam se s predstavnicima vaše Vlade i rekao im kako što prije trebaju zaštititi obalu kao svjetsko naslijeđe. Ta bistrina mora, to dno, otoci – takvo što na svijetu ne postoji. Oni su me u čudu gledali, ali mislim da danas više shvaćaju što imate', kaže Assante te dodaje kako nije samo more u Hrvatskoj najljepše, već i žene.

'To što su u Hrvatskoj žene tako lijepe, a i što sam i ja njima zanimljiv, fantastična je slučajnost koju, vjerujte, nikada ne uzimam zdravo za gotovo', nasmijao se glumac.

'Vaše vino podsjeća me na ono talijansko, sicilijansko, a hrana vam je nenadmašna. Planiram sljedeće godine krstarenje od sjevera do juga Jadrana ako stignem', kaže Assante koji trenutačno producira dva filma, jedan argentinski i jedan kazahstanski.