NEZAMISLIVO BOGATSTVO

Trumpova zimska Bijela kuća čista je perverzija

03.02.2017 u 15:24

  • +7

Imanje Mar-a-Lago

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Poznato je da američki predsjednik Donald Trump već godinama u vlasništvu ima luksuzno imanje Mar-a-Lago na Floridi, a da se radi o jedinstvenoj nekretnini potvrđuju i fotografije objavljene na društvenim mrežama

Raskošno imanje u popularnom i ekskluzivnom Palm Beachu sagradila je 20-tih godina prošlog stoljeća nasljednica američkog brenda žitarica Post Cereal, Marjorie Merriweather Post. Mar-a-Lago je kao odmaralište otvoren 1927.

Donald Trump imanje je kupio 1985. za manje od deset milijuna dolara, još u vrijeme braka s prvom suprugom Ivanom. Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer američkim je medijima rekao kako će predsjednik i dalje odmarati u luksuznom Mar-a-Lagu. Budući da je Marjorie Merriweather Post Mar-a-Lago gradila kao zimsko odmaralište američkih predsjednika, a to do sada nije zaživjelo, glasnogovornik Spicer rekao je da se sada konačno zove zimska Bijela kuća.

Otkako je postao predsjednikom SAD-a, poskupjelo i članstvo u tom ekskluzivnom klubu odnosno godišnja članarina više nije sto već dvjesto tisuća dolara. Članovi kluba za 1 milijun i 385.000 kuna mogu uživati u raskošnim sobama, apartmanima ili bungalovima koji su smješteni na 8 hektara zemljišta.

Resort se smatra spomenikom kulture i ima 118 soba, ali Donald Trump ima privatne dijelove u kojima je primjerice cijela obitelj dočekala Božić, ali se primjerice održala i proslava Nove godine. Trump je odmaralište pretvorio u privatni klub 1995. i uredio ga po svojoj mjeri. Vjerojatno pogađate da se radi o detaljima u zlatu pa je primjerice dvorana za bal ukrašena zlatnim listićima u vrijednosti od sedam milijuna dolara. Očekivano, sve se sjaji i u kupaonicama pa je tako kontroverzni poduzetnik na samo četiri pozlaćena umivaonika potrošio 100.000 dolara.

The right way to spend #ValentinesDay ?

Fotografiju objavljuje Eric Goldie (@ericgoldie)

Neslužbeni povjesničar kuće i bivši batler Anthony Senecal rekao je za New York Times da obitelj Trump na raspolaganju ima i biblioteku. Njeni su zidovi i police obloženi stoljetnom britanskom hrastovinom i čuva rijetka prva izdanja raznih knjiga, no Senecal tvrdi da sakupljaju prašinu i nitko ih nikada nije čitao.