SVETI GRAL LJEPOTE

Tri proizvoda za njegu kože koje svaka žena mora imati u svojoj kozmetičkoj torbici

21.12.2020 u 18:24

Bionic
Reading

Iako će većina žena rado potrošiti novac na šminku, sigurni smo da će se sve do jedne složiti kada kažemo da preparativna kozmetika treba imati prednost ispred dekorativne. Svakodnevna i temeljita njega kože lica trebala bi biti prioritet svake žene, a u moru preparata koji su danas dostupni stručnjaci otkrivaju bez koja tri proizvoda za lice nikad ne bismo trebali napustiti kuću

Savjeta za njegu kože pronaći ćete bezbroj, no često znaju djelovati zbunjujuće ili uključivati preveliku količinu proizvoda za koje znate da ih nikada nećete kupiti. Svakodnevni beauty režim trebao bi biti jednostavan, brz i učinkovit, inače će mnogi preskakati neke od koraka ili se s vremenom ulijeniti.

Kvalitetna njega kože u kombinaciji s ključnim proizvodima zaista može učiniti čuda za vašu kožu. Vaša kozmetička torbica ne mora sadržavati sve beauty proizvode za njegu, no stručnjaci će vam savjetovati nekoliko must have preparativnih proizvoda, onih koji su 'sveti gral' ljepote.

Dermatologinja Anjali Mahto, osnivačica beauty platforme Black Skin Directory Dija Ayodele i kozmetologinja, dr. Ewoma Ukeleghe otkrile su koja bi to tri proizvoda svaka žena koja drži do svog izgleda trebala imati u kozmetičkoj torbici.

1. Proizvod za čišćenje lica

'Temeljito čišćenje kože neophodno je za učinkovitu rutinu njege kože', ističe dr. Anjali. 'Bez obzira prakticirate li dvostruko ili trostruko čišćenje lica, nikada ga ne smijete preskakati. Čišćenjem ne uklanjamo samo mikrobe, onečišćenja i mrtve stanice kože, već omogućujemo bolji prodor proizvoda u kožu', dodaje dr. Anjali.

Kožu je potrebno čistiti dva puta dnevno, ali ako smatrate da je povremeno potrebno i češće, ta odluka je isključivo na vama, no nemojte pretjerivati.

'Moramo biti razumni u pogledu čišćenja lica jer pretjeranim pranjem može doći do problema suhoće, osjetljivosti i iritacija', napominje dr. Anjali.

Dakle ako imate osjetljivu ili suhu kožu, držite se čišćenja dva puta dnevno te nježnih formula bez mirisa. Što se tiče odabira vrste sredstva za čišćenje, najbolje je odabrati što nježnije sredstvo koje istovremeno može učinkovito ukloniti šminku s očiju i lica, poput micelarne vode, pjene ili ulja za čišćenje.

Za nešto temeljitije čišćenje lica dobar odabir je i sredstvo za čišćenje s pilingom koje sadrži AHA kiseline poput glikolne ili mliječne kiseline, a koje pomažu ukloniti mrtve stanice i olakšati prodor daljnjih proizvoda u kožu.

Ako imate osjetljivu kožu, Dija Ayodele predlaže da potražite sredstvo za čišćenje s ekstraktom papaje ili ananasa. 'Oni imaju tendenciju da rade sporije pa su izvrsni za svakoga tko ima problema s osjetljivom kožom', objašnjava ona. Što se tiče suzbijanja masnoće, Ayodele predlaže sredstvo za čišćenje sa salicilnom kiselinom, vodećim sastojkom u liječenju kože sklone nepravilnostima.

2. Hidratantna krema

Bez obzira imate li masni ili suhi tip kože, potrebna joj je svakodnevna hidratacija, kako iznutra, tako i izvana. 'Jednostavna hidratantna krema s keramidima i esencijalnim masnim kiselinama stvara laganu zaštitnu barijeru na koži kako bi se spriječio gubitak vlage', objašnjava Dija Ayodele.

U kombinaciji s drugim proizvodima, poput seruma za lice namijenjenog vašem tipu kože i prethodnim čišćenjem lica, učinkovitije će djelovati na kožu. Odlična opcija za hidrataciju kože su gel-kreme na bazi vode koje nisu masne i puno se lakše upijaju, no ukoliko imate izrazito suhu kožu sklonu iritacijama i ekcemima, u zimskim mjesecima bit će joj potrebna posebna njega.

U tom je slučaju bolje koristiti kreme bogatih tekstura koje ćete možda teže podnijeti jer često ostavljaju mastan osjećaj, ali će umiriti nadraženu kožu i podariti joj zaštitu duži dio dana.

Moćan sastojak, kada je u pitanju povećana razina hidratacije, svakako je hijaluronska kiselina. Na policama drogerija ili u ljekarnama potražite hidratantnu kremu koja sadrži ovaj eliksir mladosti.

3. Proizvod za lice sa zaštitnim faktorom

Krema za sunčanje neizostavan je dio beauty režima. Na tržištu je sada dostupno toliko formula koje odgovaraju svim tipovima kože. 'Korištenje aktivnih sastojaka u njezi, poput kiselina, retinola i vitamina C, može pojačati fotosenzibilnost kože, a kremom sa SPF-om štitimo je od štetnih ultraljubičastih zraka koje uzrokuju prerano starenje, hiperpigmentaciju i sitne bore', naglašava dr. Ewoma.

Kozmetologinja objašnjava da je kremu sa zaštitnim faktorom potrebno nanijeti kao posljednji korak beauty rutine 'kako bi se na koži stvorio završni sloj zaštite od sunca'.

Kako mnoge hidratantne kreme za lice sadrže zaštitni faktor, možete potražiti upravo takvu kremu koja će vam uštedjeti novac i olakšati svakodnevnu beauty rutinu. Obavezno je nanesite ujutro, prije izlaska iz kuće, a u ljetnim mjesecima potrebno je to činiti i nekoliko puta u danu.

BEAUTY SAVJETI

Sam svoj majstor: Osvježavajuće make up inspiracije za sve prigode

Pogledaj galeriju