neutralne nijanse

Trendovi uređenja interijera: Spavaća soba oaza je opuštanja, a ovo su boje zidova kojima sigurno nećete pogriješiti

20.02.2022 u 17:10

Bionic
Reading

Uz pomno planiranje uređenja i biranje boja, spavaća soba vrlo lako može se iz obične spavaonice transformirati u opuštajuću oazu. Spavaću sobu ove sezone osvježite neutralnim bojama, toplim preplanulim i ispranim svijetlim nijansama

Jeste li spremni za osvježenje prostorije koju prvu vidite rano ujutro i zadnju navečer, kada idete spavati? Kako biste od nje stvorili pravu malu oazu, posegnite za umirujućim bojama, od nježnih zelenih do nenametljivih neutralnih nijansi. Hladne nijanse i neutralni tonovi boja često se biraju za spavaće sobe zbog njihove moći da smire prostor, nudeći osjećaj utočišta potreban za opuštanje. Ako planirate preuređenje spavaće sobe, ovo su boje na koje svakako valja obratiti pažnju.

Posegnite za zelenom

Stručnjaci predviđaju da će zelena biti dominantna boja za uređenje cijelog doma te vodeći trend 2022. godine, a osobito je dobar izbor u spavaćoj sobi. Naime zelena je višegodišnji favorit za spavaće sobe zbog svoje mirne, opuštajuće povezanosti s prirodom. U skladu s time, mnogi spavaće sobe smatraju svojevrsnim osobnim utočištem, mjestom za opuštanje i bijeg od užurbanosti svakodnevnog života.

Zelena možda nije prva koja vam pada na pamet kada pomislite na neutralne boje, ali baš kao u prirodi, kada se nijanse zelene spoje s ostalima, od safirne boje oceana i vibrantne narančaste do tamnosmeđe kore drveća i jesenjeg lišća boje patlidžana, rezultat je doista zapanjujući. Naime zelena boja ima karakteristiku sjajne prilagodljivosti, a omogućuje da se poigramo različitim detaljima i teksturama u prostoru. Ako niste sigurni u rezultat, uvijek je možete kombinirati s kremastim bijelim i neutralnim bojama.

Povratak neutralnim tonovima

Tradicionalni neutralni tonovi nikad ne izlaze iz mode, a ove godine u fokusu su oni zemljani. Prema riječima stručnjaka, ljepota neutralne palete boja je u tome što omogućuje istraživanje osobnog smisla za dizajn i integraciju raznih materijala, uzoraka i završne obrade te njihovu prilagodbu osobnom stilu. Također, neutralna boja zidova omogućuje da drugi detalji u prostoriji dođu do izražaja; svijetli jastuk u zanimljivoj teksturi može privući pozornost na lijepo dizajniran krevet, a dodatak neočekivane boje na prostirci ili umjetničkom djelu može pomoći prostoru da djeluje intimnije i osobnije.

DOM IZ SNOVA

Teško se odlučiti što je ljepše u ovoj kući – kuhinja, kupaonice, dnevni boravak ili terase

Pogledaj galeriju

Odaberite reflektirajuće nijanse

Između odvažnih svijetlih i klasičnih neutralnih nalazi se zbirka ispranih tonova koji prostoru daju dozu vaše omiljene boje, no na suptilan način. Osvježavajući jorgovan i zelena boja lisnatog povrća djeluju bezbrižno i razigrano, a u spavaćoj sobi mogu biti sofisticiran izbor. Ove boje privlače tihe, meditativne, uravnotežene stilove s jedne strane, a istovremeno stvaraju priliku za hrabrije i kreativnije izbore dizajna.

  • +16
The Weekndov luksuzni dom Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia