JESENSKI MUST HAVE

Torbice s ovim prirodnim detaljem nikada nisu bile poželjnije

10.08.2023 u 14:15

Bionic
Reading

Prošlog su se ljeta torbe u boemskom stilu s prirodnim detaljima nametnule kao glavni dodaci sezone. Bili su to modeli od rafije, heklanih tkanina i sa zlatnim finišem, a ove im se godine pridružuju modeli s detaljem bambusove ručke

Kako nalaže modna biblija Vogue, torbice s detaljem ručke od bambusa jedan su od modela u koji se isplati investirati ususret jeseni, no ovaj predmet žudnje na modnoj sceni nije novost.

Danas davne 1947. godine, talijanska modna kuća Gucci predstavila je prvu kolekciju dodataka s bambusom kako bi nadoknadila nestašicu kože koja je pogodila modnu industriju u godinama neposredno nakon završetka Drugog svjetskog rata. Gucci je uživao kreativno reinventirajući ovaj materijal uvezen iz Japana i transformirajući ga u ručku torbi, obogativši tako svoje modele neočekivanim detaljem koji im je podigao modni kvocijent.

Jedan od omiljenih modela 'it' djevojaka

Tijekom godina, Guccijeve torbe s bambusovom ručkom osvojile su nebrojene zvijezde i ikone stila, uključujući britansku princezu Dianu, koja ju je učinila svojim omiljenim modelom 90-ih (nije slučajno da je Lady Di talijanska kuća posvetila cijelu liniju torbi s bambusovim ručkama, nazvanu ‘Gucci Diana’).

Danas je ova torba dostupna u velikom broju varijanti, a detalj ručke od bambusa viđamo na torbama brojnih drugih brendova poput španjolskog Loewea i njemačkog Jila Sandera.

Ipak, takotvani Bamboo 1947 model s potpisom Guccija u modnom svijetu ostaje bezvremenskim dodatkom kojeg obožavaju nositi ‘it’ djevojke, kako u stvarnom životu tako i na ekranu.

U Netflixovoj hit seriji ‘Emily u Parizu’, primjerice, vidimo njezinu glavnu junakinju s mini varijantom Guccijeve torbe Bamboo 1947.

Britanska ikona stila Alexa Chung nedavno je na ulicama Notting Hilla u Londonu prodefilirala s crnom verzijom ove bezvremenske torbice, kompletiravši predjesenski look sastavljen od tamnoplave veste s okruglim izrezom, crvenih traperica i crnih mokasinki.