modni povratak

Topao, praktičan i vrlo chic: Ovaj džemper svi su nosili 80-ih, a sada dominira modnom scenom

05.10.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Posuđen iz muške garderobe, model džempera koji je bio vrući hit 80-ih godina vraća se na modnu scenu. Topao, praktičan, nosiv, a prije svega tako chic, ovaj modni komad bilježi veliki povratak i baš svi ga ponovno žele u ormaru

Nakon širokog čipkastog ovratnika, koji je modnu scenu osvojio prošle zime, ove godine u ormaru ostavite mjesta za džemper s ovratnikom i patentnim poluzatvaračem.

Kao jedan od baznih komada klasične muške garderobe, ovaj model džempera osobito je bio popularan u 80-ima, a potom je pao u zaborav. Sada, uslijed oživljavanja starih trendova i modne nostalgije, uz visoke čizme koje sežu do bedra i klasične pletene džempere, ovaj odjevni predmet ponovno predstavlja predmet žudnje. Trend su već prigrlile it djevojke i modne influencerice čineći ga viralnim.

Jedna od vodećih karakteristika ovog džempera je patentni zatvarač, jer pruža udobnost i praktičnost nošenja, ali i chic izgled. Ovaj bazni odjevni predmet ove jeseni biramo u besprijekornim krojevima i neutralnim bojama, a one osciliraju između krem, mišje sive i crne.

Kako odabrati savršen džemper za jesenske dane?

Dok se u jesen budi želja za toplim i udobnim komadima, pleteni džemperi predmeti su neosporne udobnosti. Izbor je doista velik te ih je itekako lako spojiti s postojećom garderobom. Sandro i Nanushka predstavljaju modele uskog kroja, a vrlo chic naglašene ovratnike nude Jacquemus i Officine Générale. Puderastoružičasti model s potpisom Isabel Marant san je svih romantičarki, a onaj brenda &Other Stories je za one koji se itekako vole istaknuti. Neće biti teško pronaći onaj pravi, teže će biti odlučiti se samo za jedan.

  • +11
Džemperi s ovratnikom Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije