'kraljevske sestre'

Tko tu koga kopira? Kate Middleton i princeza Mary dijele istu sudbinu, ali i ormar

03.01.2024 u 14:31

  • +10

Kraljica Mary i Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / BACKGRID / BACKGRID UK / JAMES WHATLING / MEGA / THE MEGA AGENCY / HANNE JUUL/ALLER/MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Kate Middleton možda je deset godina mlađa od Mary, no obje 'furaju' isti stil. Brinete su vitke linije pa im pristaju slične boje, uzorci i stilovi, no njihovo promišljanje o modi toliko je slično da se nerijetko pojave u istim kombinacijama

Životi Kate Middleton i kraljice Mary slični su po mnogočemu! Obje su rođene u istaknutim obiteljima, visoko su obrazovane, slobodne mladenačke dane rado su provodile po pubovima. Svoje su živote prekrojile po mjerama muškaraca u koje su se zaljubile pa su tako i Kate Middleton i buduća danska kraljica napustile svoje struke kako bi jednog dana utjelovile kraljevsku figuru.

Osim pučanskog podrijetla, Mary i Kate građani prozivaju i najiskrenijim članicama obitelji, stoga su mnogima i omiljena lica kraljevske obitelji. Njihova energija je zarazna, a rijetko kad si dopuste neki gaf. Danska kraljica i britanska princeza kroz godine su pravo utjelovljenje kraljevske elegancije pa ni ne čudi da jedna od druge crpe inspiraciju.

Pokojni Chanelov dizajner Karl Lagerfeld jednom ih nazvao je 'kraljevskim sestrama', a stil im je toliko sličan da se ponekad zapitamo slažu li svoje outfite preko videopoziva!

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Kao kraljevske figure koje se žele približiti građanima i stvoriti dojam pristupačnosti i razumijevanja, Kate i Mary često nose komade prihvatljivih cijena pa je tako poznato da Kate ima čitavu kolekciju Zarinih sakoa.

Godine 2019. Mary je za posjet jednoj školi nosila kombinaciju sličnu onoj kakvu je Kate Middleton nosila jesenas. Klasičnu bijelu košulju obje su kombinirale uz sivi vuneni prsluk povišenog ovratnika, a Mary je tada kombinaciji dodala i tanki remenčić u struku.

Također, one rado nose i haljine istih brendova!

Prije pet godina Kate je na konferenciji o mentalnom zdravlju nosila ljubičastu Emilia Wickstead haljinu vrijednu 1350 funti, no danska je princeza istu takvu haljinu u plavoj verziji već nosila tijekom službenog posjeta Tokiju. Iako je Mary možda prva nosila haljinu, Kate ju je nabavila u kobaltnoj, maslinastoj i plavozelenoj boji, a Wickstead je sada tu poželjnu haljinu imenovao 'The Kate' u njezinu čast.

Otkako su ženska odijela postala simbol moći, obje kraljevske dame postale su velike ljubiteljice istih!

Rado ih nose u raznoraznim prigodama, a zanimljivo je i da su se obje odlučile na pomalo neočekivanu trendi boju. Smaragdna odijela sjajno pristaju objema zbog puti i boje kose, a 2022. Dankinja je svoje odijelo pronašla u high street dućanu Massimo Dutti. Middleton je ovaj put za svoj outfit izdvojila malo veću svotu u Burberryju te zablistala na jednom od pojavljivanja u studenom 2023. godine.

Najupečatljiviji primjer ipak je onaj kad su dame odjenule posve iste haljine britanskog brenda Beulah. Tijekom posjeta Norfolku 2020. Kate je nosila istu plavu haljinu naglašene bijele kragne čija cijena iznosi 572 funti, a koju je Mary već nosila u Indoneziji godinu dana ranije.