Anisha Isa-Kalebic Rosnah

Otkrivene su pojedinosti o vjenčanju Hrvatice koja postaje princeza Bruneja

03.01.2024 u 11:03

Bionic
Reading

Brunejski princ Mateen dugo je slovio za najpoželjnijeg neženju jugoistočne Azije, ali srce mu je ukrala ljepotica hrvatskih korijena. Za Anishu će se oženiti već ove nedjelje, a na višednevno slavlje navodno dolazi i Kate Middleton

Iako bi inače mnogi pomislili kako vjenčanje brunejskog princa baš i nije tako zanimljivo za Hrvate, interes raste činjenicom da je njegova buduća supruga tajnovita dama hrvatskih korijena. Princa Mateena i Anishu Isu-Kalebic Rosnah upoznao je njezin brat i njegov prijatelj Danial Deen Isa-Kalebic, a spojila ih je ljubav prema sportskom načinu života.

Svadbeno slavlje trajat će devet dana, a ocrtavat će tradicionalno kraljevsko vjenčanje Bruneja, države u jugoistočnoj Aziji u kojoj je dominantna vjera islam.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

'Prema kraljevskoj zapovijedi Njegovog Veličanstva Sultana Haji Hassanala Bolkiaha Mu'izzaddina Waddaulaha od Bruneja Darussalama, palača je najavila nadolazeće vjenčanje Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Abdula Mateena i Anishe Ise Kalebic koje će se održati od 7. do 16. siječnja 2024.', stoji u službenoj najavi vjenčanja.

Proslava će trajati devet dana, a započet će ceremonijom sklapanja braka za primanje kraljevske zapovijedi 7. siječnja, nakon čega će uslijediti nastupi kraljevskih dvorskih glazbenika koji će službeno označiti početak vjenčanja. Tri dana nakon par će se vjenčati u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, jednoj od najraskošnijih džamija u državi.

S obzirom da su sultan i njegova supruga prisustvovali vjenčanju Williama i Kate 2011. godine, britanska kraljevska obitelj vjerojatno je već dobila pozivnicu za vjenčanje, a DailyMail doznaje da postoje glasine da će u Bruneje kao predstavnica obitelji otputovati Kate Middleton.

S obzirom da je na službenoj fotografiji objave vjenčanja nosila Dior, postoji vjerojatnost da će luksuznom francuskom brendu prepustiti i dizajniranje vjenčanice. Jordanska princeza Iman na svome je vjenčanju nosila Diorov potpis, što samo povećava vjerojatnost zbog prijateljskih veza princa Mateena s jordanskom kraljevskom obitelji.

glamurozna vjenčanja

Spektakularne vjenčanice: Ovo su najljepša kraljevska vjenčanja moderne povijesti

Pogledaj galeriju