PREŽIVIO STRAHOTE

Tko će udomiti psa Dreama?

27.10.2015 u 17:21

  • +2

Indigova kampanja Outcast Dogs

Izvor: Promo fotografije / Autor: Indigo/Perun Photography

Bionic
Reading

Udruga Indigo pokrenula je u suradnji s Octopus studijem kampanju Outcast Dogs za udomljavanje zaboravljenih životinja

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Indigo u suradnji s Perun photography i Octopus tattoo i piercing studijem pokrenula je kampanju za udomljavanje zaboravljenih životinja nazvanu Outcast Dogs.

Većinom se radi o psima koji su preuzeti jer su bili zlostavljani, zanemarivani, zapušteni ili su imali nekakvih problema u ponašanju zbog neadekvatnog i neodgovornog vlasništva.

Kampanja Outcast Dogs je namijenjena lakšem udomljavanju i razbijanju predrasuda o agresivnim, potencijalno opasnim te bolesnim psima. Kako bi dočarali i približili ljudima udomljavanje takvih pasa, odlučili su fotografirati ih uz ljude koji su za većinu drugačiji.


A koja je Dreamova priča?

Dream pit bull star 18 mjeseci, pronađen je prije godinu dana u užasnom stanju. Bio je zavezan kraj šupe na debelom lancu, težio je svega devet i pol kilograma i bio je pun otvorenih rana.

Odveden je na Veterinarski fakultet, na kojem mu je osim neuhranjenosti, rahitisa i općeg lošeg stanja potvrđena lišmanioza, teško izlječiva bolest kod pasa, za razliku od ljudi. No iako nema potpunog izlječenja, psu se može značajno povećati kvaliteta života odgovarajućim načinom življenja. Za Dreama je lijek naručen iz inozemstva i u nekoliko mjeseci se sjajno oporavio. Sad ima 22 kilograma i izrazito je veseo te tipičan predstavnik svoje pasmine.

Dreamovi potencijalni udomitelji odustali su od udomljenja upravo zbog lišmanioze iako nije ni na kakvoj terapiji, a prevencija je vrlo jednostavna - ogrlica protiv vanjskih nametnika te kontrolno vađenje krvi svakih šest mjeseci.

Pomognite i udomite Dreama!