JEDNOSTAVNO, A IMPRESIONIRA

Tjestenina s muškatnom bundevom i pancetom

24.10.2016 u 10:46

Bionic
Reading

Jesen je sva u znaku šarenih, sočnih, aromatičnih bundeva, pa zašto ne bi bio i tanjur? Njihovo ukusno meso divne žute boje obogatit će okus i najjednostavnijih jela

Ako ste pratili jesenske postove svojih omiljenih food blogera na društvenim mrežama ili zastali uz štand na sajmu posvećenom bundevama, onda već znate da se od te slasne namirnice mogu pripremiti brojna jela.

Počnite s ovim jednostavnim, ali efektnim i slasnim predjelom – aromatičnom tjesteninom s bundevom i pancetom. Trebat će vam jedna muškatna (butternut) bundeva – ili tikva, buča, kako vam je draže! – oguljena i očišćena pa narezana na kockice i ovaj recept.

Sastojci:
oko 350 grama očišćene muškatne bundeve
3-4 žlice maslinova ulja
1 sitno sjeckani luk
400 g nasjeckane pancete (tko voli ljuće, može zamijeniti pikantnom kobasicom)
350 g tjestenine
100 g Brzo & Fino umaka okusa Ribanac
2-3 žlice ribanog Ribanca
2-3 žlice pinjola
malo svježe kadulje

U dubljoj tavi zagrijte 2-3 žlice maslinova ulja pa dodajte narezanu tikvu. Malo posolite i popaprite pa kuhajte oko 10 minuta dok ne omekša. Prebacite je nakratko sa strane, u tavu dodajte ostatak ulja i dinstajte luk i pancetu.
Vratite bundevu u tavu, a u međuvremenu skuhajte tjesteninu.
Tostirajte pinjole u pećnici: rasporedite ih na papiru za pečenje i pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva.
Kad je tjestenina gotova, sačuvajte malo vode od kuhanja, pa prebacite zajedno s tjesteninom u tavu.
Umiješajte Brzo & Fino umak, kadulju i pinjole. Još malo promiješajte na vatri. Poslužite posipano svježim sirom i nasjeckanom kaduljom. Dobar tek!