top 11

Volite li miris jorgovana? Parfemi opojnog mirisa vladat će ovog proljeća

23.04.2021 u 16:57

Bionic
Reading

Na što vas asocira miris jorgovana? Na proljeće, tople dane, djetinjstvo i bezbrižnost, a upravo tako mirišu najtrendi parfemi ove sezone

Zanosan miris jorgovana i njegova jednostavna ljepota čine ga jednim od najomiljenijih cvjetova. Opojni miris jorgovana mnogima je jedan od omiljenih, a parfemi s ovom cvjetnom notom kao da kriju posebnu čaroliju.

Autentična nota jorgovana daje klasičan, ženstveni i cvjetni miris. U aromaterapiji jorgovan se koristi za postizanje emocionalne i duhovne ravnoteže te za liječenje potištenosti.

Talijanski parfimer Olivia Giacobetti za brend Frédéric Malle kreirala je parfem En Passant kombinirajući jorgovan i svježe note, a rezultat je miris prekrasnog proljetnog vrta.'

U proljeće, kada žene odijevaju pamučne haljine i koža im divno miriše na sunce i lagani vjetar ispunjen rascvjetanog jorgovana. Dašak krastavaca s eteričnom svježinom jorgovana daje nevjerojatnu svježinu dok miris kože predstavljaju note pšenice, cedra i bijelog mošusa,' objašnjava Olivia Giacobetti.

Ako volite cvjetne, evokativne parfeme i veselite se dolasku toplih proljetnih i ljetnih noći, ovi parfemi koji mirišu na jorgovan će vas oduševiti.

  • +6
Parfemi koji mirišu na jorgovan Izvor: Promo fotografije / Autor: PROMO