Planetarna kretanja u lipnju

Tijekom vladavine Blizanaca pod najvećim će opterećenjem biti Djevice, Strijelci i Ribe

27.05.2023 u 08:00

Bionic
Reading

Lipanj će biti obilježen lunacijama na relaciji Blizanci - Strijelac i početkom dugog Venerinog krstarenja Lavom, gdje će se pridružiti borbenom i pohotnom Marsu. Pun Mjesec u Strijelcu u nedjelju 4. lipnja osvijetlit će vaše odnose i uliti vam snagu da raskinete spone s ljudima, ustanovama i predmetima koji više ne služe vašim ciljevima

Dan poslije uštapa Venera će krenuti na putovanje Lavom, koje će trajati četiri mjeseca, do 8. listopada. Venera obično provodi u svakom znaku tri do četiri tjedna, ali će se u Lavu zadržati osobito dugo uslijed retrogradnog hoda između konca srpnja i početka rujna. Združeni prolazak Venere i Marsa ovim temperamentnim i vitalnim znakom obogatit će romansu zabavom, teatralnošću i emocionalnim krajnostima.

Komunikacija će krenuti nabolje od 11. lipnja, kad će Merkur, vladar Blizanaca, ući u svoj znak, gdje se osjeća najudobnije. Razgovori i prepiske teći će glatko i bez puno komplikacija, što je velik napredak u odnosu na retrogradni Merkur, koji je harao do 14. svibnja.

U nedjelju 18. lipnja u Blizancima će se pojaviti mladi Mjesec, dovodeći energije ovog znaka do vrhunca. U danima oko ovog mlađaka svi će znakovi biti izvanredno društveni i pričljivi, a oni koji su nedavno prošli kroz prekid dobit će gorivo za novi ljubavni početak.

  • +7
Salma Hayek je Djevica, rođena je 2. rujna 1966. Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra

Na ljetni solsticij 21. lipnja, Sunce doseže najvišu točku ekliptike i ulazi u Raka, čija će se vladavina protegnuti duboko u srpanj. U tom će razdoblju odluke i postupci biti pod jakim utjecajem emocija, a koje će biti vrlo lako uzburkati.

  • +4
Hailey Bieber je Strijelac, rođena je 22. studenog 1996. Izvor: Profimedia / Autor: Raw Image LTD/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tijekom vladavine Blizanaca pod najvećim će opterećenjem biti Djevica, Strijelac i Ribe. Obaveze bi im se mogle gomilati i stavljati na kušnju njihovo strpljenje i izdržljivost. Kad Blizanci ustupe mjesto Raku, pritisak će se preseliti na Ovna, Vagu i Jarca. Preporučujemo im da do kraja mjeseca budu oprezniji i odmjereniji nego inače. Držite se daleko od sukoba, neizvjesnosti i naprezanja.

  • +5
Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: PIOVANOTTO MARCO/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA