VOLE TROŠITI NA SEBE

Slabi na luksuz: Ovi horoskopski znakovi najveći su materijalisti

14.05.2023 u 09:50

Bionic
Reading

Svi volimo uživati u opipljivim, materijalnim stvarima, u većoj ili manjoj mjeri. Dok nekima one ne znače mnogo, drugima su bitne, bilo da im pružaju osjećaj sigurnosti, omogućuju udoban život ili ukazuju na njihov društveni status

Bik

Taj fiksni zemljani znak povezan je s drugom kućom zodijaka, koja označava imetak, materijalne vrijednosti i sposobnost stjecanja. Rođeni pod okriljem Venere, Bikovi su hedonisti koji si vole ugađati i uživati u ovozemaljskim radostima. Drag im je luksuz i slabi su na lijepe i skupe predmete. Nimalo se ne srame materijalizma i sklonosti trošenju na stvari koje ih vesele ili ih vide kao isplativu investiciju.

Večera u restoranu visoke kuhinje, skupocjen parfem, vrhunska kozmetika, dizajnerska odjeća od najfinijih tkanina ili namještaj s potpisom tek su dio onoga za što je Bik spreman izdvojiti poveću svotu. Pripadnicima toga znaka materijalna je sigurnost bitna. Nije im problem zasukati rukave kako bi si je priskrbili. Osim predanim radom, stječu imetak zahvaljujući dobrom nosu za ulaganja. Iako ga nisu skloni uludo rasipati, nisu ni od onih koji samo gomilaju novac na računu. Bik smatra da je više nego u redu trošiti na sebe i svoja zadovoljstva.

  • +4
Melania Trump je Bik, rođena je 26. travnja 1970. Izvor: EPA / Autor: CHRIS KLEPONIS / POOL

Lav

Horoskopska Lavica Madonna u svom je hitu 'Material Girl' odlično opisala sklonost materijalnim dobrima koja odlikuje pripadnike njenog znaka. Lavovi u materijalizmu ne vide ništa loše, naprotiv. Smatraju da zaslužuju najbolje i to si nastoje priuštiti. Rado će se pohvaliti sumom koju su potrošili na skupi predmet ili uslugu. Neki bi tu njihovu sklonost nazvali razmetljivošću i željom da impresioniraju.

  • +5
Meghan Markle je Lav, rođena je 4. kolovoza 1981. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jarac

Usmjereni na karijeru i poslovni uspjeh, Jarci su marljivi radnici koji za trud žele biti prikladno nagrađeni. Kao i drugi zemljani znakovi, nastoje si priskrbiti materijalnu sigurnost. Nisu skloni razbacivanju na statusne simbole. Radije će kupiti nešto vrijedno s praktičnom primjenom. U kupovini se rijetko mogu zanijeti. Znaju stati na loptu kad vide da su dosegnuli financijski limit.

  • +9
Kate Middleton je Jarac, rođena je 9. siječnja 1982. Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ovan

Kao prvi znak zodijaka, Ovan voli prednjačiti u svemu. Bilo da je riječ o najnovijem modelu mobitela, 'bijesnom' automobilu ili najnovijoj kolekciji poznatog modnog brenda, neće žaliti novca kako bi si to priuštio. Ovnovi materijalna dobra doživljavaju kao način da se istaknu u mnoštvu, privuku pažnju te pokažu da su netko i nešto. Sklonost životu iznad mogućnosti ponekad ih može dovesti u gadnu nevolju.

  • +2
Reese Witherspoon je Ovan, rođena je 22. travnja 1976. Izvor: Profimedia / Autor: Jeffrey Mayer / Pacific coast news / Profimedia