rapsodija okusa, boja i mirisa

Tako ukusno, a tako lijepo: Punjene pečene rajčice oduševit će vas okusom, ali i izgledom

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 21.10.2021 12:48
  • Objavljeno 21.10.2021 u 12:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: BRETT STEVENS / ImageSource / Profimedia

Ukusno i vizualno vrlo atraktivno jelo - punjene pečene rajčice prava su rapsodija okusa, boja i mirisa, a u ovoj kombinaciji uživat će svi

Kus-kus namirnica je koja se dobiva od lomljene durum pšenice i vrlo je popularna namirnica u kuhinjama arapskih zemalja. S njim se vrlo često pripremaju salate, a odličan je dodatak varivima ili kao prilog. U ovom receptu poslužit će kao glavni sastojak, uz feta sir, za punjenje ukusnih pečenih rajčica.

Potrebni sastojci:

  • 8 većih rajčica
  • 3 mlada luka, sa zelenim dijelom
  • 250 g kus –kusa
  • 100 g feta sira
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica suncokretovih sjemenki
  • 1 žličica crnog sezama
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Rajčicama odrežite 'šešir' na gornjem dijelu kod peteljke, otprilike na 2/3 visine. Pulpu izvadite žlicom, pazeći da ne oštetite stjenke.

Poslažite ih naopako okrenute na lim za pečenje te pecite na 190 stupnjeva oko 20 minuta.

Mladi luk ogulite i narežite na kolutiće.

Izmrvite feta sir.

U loncu zakuhajte 250 mililitara vode.

Zakuhalu vodu maknite s vatre, dodajte kus -kus i kurkumu, promiješajte, a zatim ostavite 5 minuta da odstoji i da se ohladi.

Mješavinu kus-kusa i kurkume ulijte u zdjelu za salatu, dodajte izmrvljeni feta sir, kolutiće luka, sjemenke crnog sezama, sjemenke suncokreta i ulje, a zatim sve dobro promiješajte.

Izvadite rajčice iz pećnice, začinite iznutra i napunite ih smjesom iz zdjele za salatu.

Napunjene rajčice pokrijte 'šeširom'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!