IDEJE ZA OBROK

Tako to rade Španjolci: Sočna piletina za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta

06.04.2022 u 12:34

Bionic
Reading

Piletina je za mnoge česta na tjednom meniju jer se brzo priprema, hranjiva je i doista su rijetki čak i među najmlađima oni koji je ne vole

Ako ste u potrazi za nekim brzopoteznim receptom za pripremu piletine koji nije pretjerano zahtjevna, nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu kakva se priprema u Španjolskoj.

Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino - uz ulje, sol i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta!

Sastojci:

  • piletina u komadima
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 sušeni čili
  • 0,5 čaše bijelog vina
  • svježi ružmarin
  • sol, crni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Komade piletine posolite i popaprite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju.

Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu, ispržite češnjak.

Dodajte sušeni čili i ponovno dodajte piletinu. Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta.

Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta.

Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pipremiti krumpire, rižu, povrće...

I dobar tek!