čista elegancija

Tako chic: Zbog ove boje odustat ćete od crne

21.01.2024 u 20:42

Bionic
Reading

Komade u tamnoplavoj boji prvo su predstavili neki od najpoželjnijih brendova današnjice, a ovaj trend momentalno su prigrlile manekenke i holivudske zvijezde

Ako je suditi prema kolekcijama proljeće-ljeto 2024. vodećih svjetskih brendova, u nadolazećim mjesecima klasična crna boja mogla bi postati pomalo 'out', a kao njena savršena zamjena nametnule su se tamnoplave nijanse.

Ova boja garancija je chic siluete te je vrlo zahvalna za kombinacije s drugim bojama, posebno neutralnim tonovima kojima donosi dašak živosti i elegancije.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Kada je riječ o konkretnim komadima, Hermes je na posljednjoj reviji predstavio tamnoplavi baloner kombiniran s blejzerom iste boje, dok je Prada dizajnirala predimenzioniranu bomber jaknu koja savršeno pristaje s odjećom crne i svijetlo plave boje.

JW Anderson također slijedi trend nošenja tamnoplave odjeće i donosi predimenzionirani džemper ove hladne, a toliko sofisticirane nijanse, dok je Loewe predstavio oversized kaput u vrlo tamnom plavom tonu.

Ovu chic boju zavoljela je i manekenka Emily Ratajkowski koja ju nosi na pamučnim hlačama, Kendall Jenner kombinira plave majice s traperom, a Zoe Kravitz inspirirana trendom 'eklektičnog djeda', nosi tamnoplavu šiltericu.

Za kraj, da je riječ o vrućem trendu potvrdile su i jedna od najljepših žena današnjice Elsa Hosk te najveća pop zvijezda današnjice Taylor Swift, kao i kraljica ulične mode Katie Holmes koja često nosi kaput mornarski plave boje.