dobra kombinacija

Nema do sivog džempera: Pleteni klasik u hit boji spašava baš svaku kombinaciju ove zime

05.01.2024 u 05:56

Bionic
Reading

Ove sezone sivi džemper od klasičnog komada postaje trend, a modna investicija u kombinaciju pletiva i sive boje jedna je od najisplativijih

Sivi džemper vjerojatno je najvjerniji modni ekvivalent cvjetnom printu koji vlada u proljeće. A ta jednostavna, a tako sofisticirana boja oduvijek se povezivala s pletivom. Siva je vrlo čest izbor za poslovni look, ali jednako snažno je bila zastupljena i na modnim pistama za sezonu jesen/zima u Parizu, Milanu i Londonu.

Sivi džemper prije svega predstavlja praktičnost i suzdržanost. Djeluje vrlo nenametljivo, gotovo je nevidljiv, a osim što beskompromisno grije, slaže s gotovo svakim stajlingom.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

A ove zime ovaj vječno prisutan odjevni komad etablira se kao vrlo tražen hit. Jednostavno je postalo nemoguće zamisliti modne kombinacije bez sivog pletiva u obliku džempera, kardigana, kaputa ili vrlo elegantnih haljina dugih rukava.

Sivi džemper kao modni klasik sada dobiva i luksuzno ažuriranje

Visokokvalitetno pletivo trenutno je u fokusu. Svatko tko može rado ulaže u kvalitetne materijale u kojima će dugo uživati. A takvi komadi ne samo da su ugodniji za nošenje, već se time izbjegavaju sintetički materijali nepovoljni za okoliš. Ponuda kako high street brendova, tako i luksuznih kuća trenutno se fokusira na materijale kao što su vuna, kašmir i moher. Vrijedni i topli – savršeni su suputnici zimi.

Posebne strukture, poput moher vune, izgledu daju sofisticiranu notu. Tako je kombinacija teksture pahuljastog sivog džempera s hlačama širokih nogavica od glatke kože jednostavno nepogrešiva.

Siva je ove sezone vrlo in

Tamnoplava, bež i siva boje su koje lako zamjenjuju klasičnu crnu. Osim što se lakše usklađuju s tenom, omogućuju da kontrast s drugim tonovima ne izgleda prevelik. Sivi total look izgleda dobro promišljeno, nenametljivo, ali još uvijek nevjerojatno elegantno. Oversized pleteni kaputi tako se susreću s ekstra dugim pletenim hlačama na modnim pistama, a modne influencerice pojavljuju se u sivom od glave do pete na Instagramu.

Ako se zbog bljuzge ili mokrih pločnika ne usuđujete nositi fine hlače od kašmira, uz sivi džemper sada možete kombinirati traper u svijetloj ili golublje sivoj te boji antracita. Jednako je elegantan, ali prikladniji za svakodnevnu upotrebu.

Sivi pleteni džemper sada također izgleda poput statement komada, a u verziji debelog pletiva ostavlja upečatljiv dojam. Doista, u obliku klasičnog džempera, jakne ili kaputa, siva boja nesumnjivo izgleda privlačno u kombinaciji s pletivom.

  • +12
Sivi džemperi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo