iznimno svestrane

Stigle su nove hit tenisice: Ovaj Nikeov model obilježit će 2024. godinu

04.01.2024 u 10:50

Bionic
Reading

Jednostavne linije, retro dizajn i elegantne kombinacije boja karakteriziraju Nike Cortez tenisice koje imaju baš sve potrebno postati hit nove godine

Nikeove Cortez tenisice među prvim su modelima koji su stekli svjetsku slavu kada su davne 1972. predstavljene tijekom Ljetnih olimpijskih igara u Minhenu. Sada se vraćaju kao nezaobilazni must have komad 2024. godine.

U svojih preko 50 godina postojanja nosila su ih brojna slavna lica, a njihovom rastu popularnost znatno je pridonio film 'Forest Gump' kada su osvanule na nogama Toma Hanksa.

Stilski zaokret Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Svoje ime, Cortez (u početku nazvana Aztec tenisica) duguje Hernánu Cortésu , španjolskom konkvistadoru koji je vodio osvajanje Astečkog carstva u Meksiku 1519. Dio slave duguju i činjenici da su prvi model koji je ima prepoznatljiv logo dizajniran od strane Carolyn Davidson.

Zvjezdani status službeno su priskrbile 1976. kada je s njima pozirala slavna Farrah Fawcett na kultnoj fotografiji na skateboardu u New Yorku.

Često ih nosi Alexa Chung koja ih kombinira s trapericama i puloverom, Sophia Roe nosi ih na suknje i kožnu jaknu, dok zagrižena ljubiteljica tenisica Emily Ratajkowski svoje Nike Cortez tenisice nosi u chic kombinaciji s crnim hlačama i smeđim kaputom.

Ipak, najviše pozornosti dobile su 2019. godine kada je na premijeri filma 'Charliejevi anđeli' u Londonu glumica Kristen Stewart usred šetnje crvenim tepihom zamijenila neudobne cipele upravo ovim Nikeovim tenisicama.

Najpopularniji model dolazi u bijeloj varijanti s crnim logom, no za sve one koji su spremni odstupiti od trendi bijelih tenisica i žele nešto efektnije, tu je i niz modela u kombinacijama boja kao što je žuto-crna, krem-plava ili elegantna crno-bijela.