MAKE-UP KUTAK

Tajne savršenog nanošenja maskare

10.01.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Maskara je definitivno jedan od najomiljenijih i najrasprostranjenijih make-up proizvoda. Iako nanošenje maskare izgleda vrlo jednostavno, moguće su i pogreške. Evo kako ih izbjeći!

Maskara može puno napraviti za izgled – no i upropastiti ga. Evo što moramo znati prilikom nanošenja maskare.

Koristite uvijač za trepavice
Mnoge cure ga izbjegavaju, no uz pomoć uvijača pomalo zastrašujućeg izgleda, trepavice će uvijek biti lijepo uvijene, a maskara će puno bolje naglasiti trepavice. Dakle, prvo uvijte trepavice, a potom slijedi nanošenje maskare. Fiona Stiles, vizažistica holivudskih ljepotica poput Halle Berry i zvijezde filma 'Zero Dark Thirty' Jessice Chastain, uvijač osobito preporučuje djevojkama koje nemaju guste trepavice. I Miley Cyrus koja se može pohvaliti izražajnim trepavicama u svom neseseru obavezno ima uvijač za trepavice. 

Odaberite pravu maskaru
Danas nam se nudi bezbroj različitih vrsta maskara (za volumen, za efekt umjetnih trepavica, za glamurozan look…). Testirajte nekoliko maskara dok ne dođete do one koja vam najviše odgovara. Svakako nabavite i nekoliko maskara u boji ili s glitter efektom – idealne su posebne prigode. Savjet više: indigo plava i zelena maskara lijepo izgledaju na smeđim očima, a plavima će pristajati ljubičasta. Tamnosiva maskara će dobro izgledati na zelenim i plavim očima.

Nanošenje maskare: pažljivo nanosite maskaru od korijena trepavica prema vrhu. Naravno, krenite uvijek od početka oka te prema krajevima. Ne zaboravite da su dva sloja maskare sasvim dovoljna za lijepe trepavice

Donje trepavice

Nikad nemojte nanositi previše maskare na donje trepavice. Četkicu maskare okrenite okomito i lagano je povucite od korijena do vrha trepavica, i to u samo jednom sloju. Kako se ne bi razmazivala, na područje ispod oka stavite i malo pudera u prahu.

Završni touch
Štapićem za uši pažljivo očistite mrljice od maskare oko očiju (ako ih ima), a ako se na trepavicama stvorila koja grudica ili su se slijepile, to riješite češljićem za trepavice (upotrijebite ga prije nego što se maskara potpuno osuši).

Savjet za kraj
Maskara nakon otvaranja ima rok trajanja četiri mjeseca, nakon čega je treba obavezno baciti zbog bakterija koje su ušle u nju, zraka koji je počeo isušivati sadržaj i grudica koje su se stvorile procesom umakanja. I ne zaboravite: šminku uvijek skinite prije spavanja bez obzira na to koliko ste umorni.