za više volumena

Tajna savršene frizure Francuskinja: Ovo je najbolja trendi frizura za tanku kosu

17.05.2023 u 07:47

Bionic
Reading

Za mnoge san o dugoj i gustoj kosi obično ostane neostvaren. No umjesto frustracije i puno vremena provedenog pred ogledalom u kupaonici, u nastojanju da joj date nepostojeći volumen, radije posegnite za trendi frizurom kao stvorenom za tanku kosu

Francuskinje kriju vrijedno znanje o modi, stilu i dobrom izgledu. Stoga nije loša ideja ugledati se na njih i po pitanju izbora frizura. Ako imate tanku kosu, ne isplati se tugovati, radije posegnite za chic izborom Francuskinja za nju.

Čudo od volumena za tanku kosu: Omiljena frizura Francuskinja

Kada je u pitanju tanka kosa, promjene stila moraju biti jako dobro osmišljene jer ne funkcionira svaki izbor jednako dobro. No ako ste mislili da ste u tom slučaju osuđeni na oštro i ravno rezane vrhove, prevarili ste se. Ako ste željni promjene, a prije svega volumena u kosi, frizura kojom ne možete pogriješiti je francuski bob.

Ova omiljena frizura Francuskinja osvaja modernim izgledom. Kosa je obično ošišana do brade ili malo kraća te je kombinirana sa šiškama. No tu su i neke malo drugačije interpretacije koje sežu do ključne kosti i stilizirane su s razdjeljkom na sredini umjesto šiški.

Zbog različitih duljina i mogućnosti stiliziranja ova vječno trendi frizura idealna je bez obzira imate li gustu ili tanku kosu, ravnu ili kovrčavu.

Francuski bob pokazao se vrlo dobrim izborom, osobito kada je riječ o prilično tankim pramenovima, jer mješavina jasnih linija i namjerno postavljenih slojeva stvara iluziju guste kose. I najbolje od svega - ovu frizuru moguće je oblikovati sa samo nekoliko vještih pokreta. Tako ćete uštedjeti vrijeme ispred ogledala, ali i živce.

Ekstra savjet: Kome pristaje francuski bob?

Oduvijek ste imali dužu kosu i niste sigurni pristaje li vam francuski bob? U pravilu dobro stoji gotovo svakom jer se točna duljina i gradacija prilagođavaju obliku lica i strukturi kose. Ipak, uvriježeno je pravilo da je općenito najbolji izbor za osobe ovalnog, izduženog i uskog oblika lica.

No postoji i trik koji lako otkriva pristaje li vam francuski bob, a to je formula od 5,5 centimetara. Kako biste to učinili, uzmite olovku i stavite je vodoravno ispod brade. Zatim postavite ravnalo pod pravim kutom u odnosu na olovku i povucite je do visine uha. Udaljenost od ušne resice do olovke otkriva pristaje li vam bob. Ako je udaljenost manja od 5,5 centimetara, kratka frizura je kao stvorena za vas.