nešto drugačije

Želite vidljivu promjenu? Ove neodoljive trendi frizure stvaraju pravi 'wow' efekt

11.05.2023 u 06:27

Bionic
Reading

Ljeto je mnogima omiljeno doba za novu frizuru, a ako ste raspoloženi za radikalnije promjene, stručnjaci su izdvojili nekoliko efektnih trendi opcija kojima nećete pogriješiti

Nova frizura može biti idealna priprema za ljetnu sezonu, a s obzirom na to da je pred nama najrazigraniji period u godini, profesionalni modni frizeri ističu da je vrijeme za malo radikalnije promjene.

Stručnjaci ističu da smo u nešto manje od pola godine na modnim revijama i crvenim tepisima vidjeli nekoliko frizura koje su se prometnule u trendove ove godine, među kojima se ističu rezovi do ramena i bob svih vrsta.

Ipak, ako želite još radikalniju frizuru, pred vama je nekoliko opcija kojima ćete postići momentalni wow efekt, a koje su provjerene trendi opcije za nadolazeće ljeto!

Prije nego odaberete svog favorita, imajte na umu nekoliko ključnih pravila prema kojima se vrijedi ravnati u odabiru frizure:

  • crte lica: svaki dobar stilist će prije oblikovanja kose analizirati crte lica i tako odabrati najbolji rez koji će istaknuti vašu prirodnu ljepotu
  • tip kose: različite teksture različito će reagirati pa je važno uzeti u obzir to je li vaša kosa ravna, kovrčava, podatna za formiranje, neukrotiva i sl.
  • spremnost na održavanje: postoje frizure koje zahtijevaju puno posla oko održavanja i oblikovanja uoči svakog izlaska iz kuće - tako će vrlo kratki bob zahtijevati ravnanje neposlušnih pramenova gotovo svakog jutra!

Zato je dobro promisliti o količini vremena i truda koji ste spremni uložiti u novi look.

Kratke i slojevite frizure s wow efektom

Kratke i slojevite frizure poput shaggy boba u još kraćoj verziji proizvest će željeni efekt svojom razigranošću i pedantno strukturiranim slojevima. Za još dramatičniji efekt značajno skratite šiške i obojite kosu u slojevite pramenove.

Ravan kroj na drugačiji način u 2023. nosi se u obliku tzv. uglađene zdjele. Riječ je o frizuri s dugim šiškama i vrhovima okrenutima prema unutra, a oni zatvaraju lice te se ističu asimetrijom i duljim rezom sprijeda nego straga.

Tu je i opcija vrlo kratko ošišane kose s efektnim kovrčama koje lijepo prate crte lica, no ako nemate prirodno valovitu i podatnu kosu, računajte da ćete s njome imati puno posla!

Nešto jednostavnija za održavanje je kombinacija pixie frizure i mikro boba, u kojoj je kosa na zatiljku skraćene dužine, a prednji pramenovi ženstveno uokviruju lice.

Kosa srednje dužine s wow efektom

Višestruki slojevi na kosi srednje dužine stvaraju dojam dinamičnosti i opuštenosti, a još dublji dojam ostavljaju s otvorenim šiškama asimetričnog reza, kao što ih nosi Emily Ratajkowski.

Tu je i opcija valovite raspuštene kose, kod koje se naglašava voluminozna 'čupavost', a lako se održava jer sve što je potrebno jest - prirodno sušenje nakon pranja!

Srednjoj dužini kose lijepo će pristajati i vrlo ravan bob, koji karakteriziraju iznimna urednost te potpuno ravan rez, a popularizirala ga je trendseterica Hailey Bieber.