SOFIA SANCHEZ DE BETAK

Tajna dobrog stila: Pet ključnih komada i tri savršene haljine koje svaka žena mora imati u ormaru

11.05.2021 u 06:37

Bionic
Reading

Dizajnericu Sofiju Sanchez de Betak obožavaju street style fotografi, a ona oduševljava modnim komadima nadahnutim brojnim putovanjima diljem svijeta. Ova svestrana 34-godišnja dizajnerica svojim brendom Chufy predstavlja vrlo ženstvene, chic i ležerne kombinacije, a mnogima je prava modna inspiracija. Povodom suradnje s brendom Mango, Sofia Sanchez de Betak otkrila je nekoliko tajni stila i dobrog odijevanja

Već nekoliko godina mlada dizajnerica Sofia Sanchez de Betak, vlasnica brenda Chufy, i poznati high street brend Mango dijele strast prema modi u nizu kreativnih projekata. Najnoviji je capsule kolekcija posvećena svijetu haljina. Kao umjetnička direktorica, savjetnica i dizajnerica, Sofia Sanchez de Betak kreirala je capsule kolekciju Chufy x Mango stvarajući idealnu ljetnu garderobu koja se sastoji isključivo od haljina.

Poznata po kreiranju kozmopolitske, luksuzne i boemske mode, kolekcijom se protežu Sofijina prirodna elegancija te putovanje kroz nomadsku i šarenu garderobu. Odrasla u Argentini, od malih nogu bila je okružena modom zahvaljujući ocu Alexandreu de Betaku, kralju dizajna catwalka.

S istančanom elegancijom i ukusom, proputovala cijeli svijet, a ova neovisna mlada žena i filantropkinja ima brojne uloge - kao umjetnička direktorica, ambasadorica Manga, influencerica, a od 2017. godine i dizajnerica svog brenda.

'Lagana, živahna i osvježavajuća', upravo tako Sofia opisuje kolekciju Chufy x Mango koja će biti predstavljena u svibnju. Tijekom stvaranje kolekcije inspiraciju je potražila u vinatage slikama Balearskih otoka, juga Francuske, Italije i njihovih nevjerojatnih krajolika. Također su veliki utjecaj imale stare fotografije iz 60-ih i 70-ih godina, nekoliko fotografija Slima Aaronsa, a inspiraciju je potražila i na starim fotografijama svoje bake i djeda koji su nekoliko mjeseci godišnje provodili na Capriju.

'Odrasla sam u obitelji u kojoj su žene oduvijek imale puno stila. No nikada se nisam osjećala poput njih, već kao autsajder, jer sam težila odjeći s puno grafičkih motiva i printova, što mi se činilo poprilično osvježavajuće od poimanja same mode. Kada sam počela stvarati svoj brend, surađivala sam s nevjerojatnom dizajnericom na stvaranju kolekcije: ona je dala svoju stručnost po pitanju oblika, kroja i materijala za izradu, a ja sam u kolekciju unijela svoju strast prema bojama i stilu. Slično je bilo i s Mangom', kaže ova inspirativna dizajnerica. Za haljine koje je dizajnirala u suradnji s Mangom kaže da su bezvremenske, prilagodljive i savršene za dan proveden na plaži ili za večeru s prijateljima.

Prema Sofijinom mišljenju, pet ključnih komada koje bi svaka žena, bez obzira na stil, morala imati u ormaru su:

  • dobar par traperica
  • kožna jakna koja se lako kombinira s različitim stajlinzima
  • lijepa haljina
  • par udobnih čizama
  • oversized tunika koja doslovce ide na sve.

Za Sofiju savršena haljina mora biti udobna, ali istovremeno izazovna i seksi, pomalo prozirna, šarena, a opet diskretna. Osim toga, mora biti nosiva u bilo kojoj prilici. Sofija smatra da svaka žena u ormaru mora imati ova tri modela:

  • haljinu u kojoj možete plesati cijeli dan
  • haljinu u kojoj možete plesati cijelu noć
  • haljinu dovoljno udobnu da u njoj i odrijemate poslijepodne.