ERA STUDIJA 54

Seks, droga i moda: Pogledajte trailer za novu Netflixovu seriju 'Halston' koja se s nestrpljenjem iščekuje

04.05.2021 u 11:46

Bionic
Reading

Izašao je prvi trailer za Netflixovu seriju o kojoj svi govore – 'Halston', a riječ je o mini seriji koja dolazi iz radionice Ryana Murphyja, au kojoj slavnoga dizajnera Roya Halstona glumi Ewan McGregor, a bit će dostupna na streaming servisu od 14. svibnja

Trailer počinje Halstonovom izjavom: 'Imam viziju: promijenit ću lice američke mode', a popraćen je zvukovima pjesme Depeche Modea 'Enjoy the Silence'. U njem vidimo dizajnera kako kreira svoje prepoznatljive kapute od brušene kože i drapirane večernje haljine, partija u kultnom Studiju 54, upada u pakao ovisnosti, a neprijateljsko preuzimanje ga natjera na borbu za kontrolu svog najdragocjenijeg dobra, samog imena Halston.

Scenarist i redatelj serije Dan Minahan Halstonov život pokušavao je ekranizirati posljednjih 20 godina, no tek kad je u priču kao producent ušao Ryan Murphy to mu je pošlo za rukom.

'Halston' Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Glavni glumac Ewan McGregor čak je naučio šiti kako bi što uvjerljivije utjelovio dizajnera čije su luksuzne kreacije definirale stil 70-ih godina prošloga stoljeća.

'Radio je s našim kostimografom kako bi naučio drapirati, krojiti i šiti. Kad ga gledate u seriji kako izrađuje haljine, on doslovno reže tkaninu, kroji je i izrađuje', rekao je redatelj Minahan za McGregora.

Murphy otkriva da je za njih McGregor bio jedini izbor, a sve što mu je rečeno o Halstonu bilo je to da je u svojim mislima imao viziju što želi postati u životu te da se sam stvorio.

  • +13
Serija 'Halston' Izvor: Netflix / Autor: ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX

'Ewan se doista povezao s Halstonovom boli i vapajem te time koliko mora biti zbunjujuće istovremeno biti umjetnik i poslovni čovjek, ali i drugim stvarima poput toga kolika je moć muze', kaže Murphy i dodaje da su škotskog glumca jedino zbog govora morali više puta upozoravati da njegov lik dolazi iz Indiane.

Murphy kaže da je dosta zanimljivo bilo istraživati ovu temu, a smatra da je Halston koristio drogu i seks kao oslobađajuće sredstvo od pritisaka, zbog kreativnog stvaranja i brige zbog laganog gašenja svjetala.

'To smo pokušali dramatizirati. Mnogi kreativni ljudi izgaraju od previše seksa, droge ili alkohola, prevelikog pritiska. Stoga smo htjeli biti oprezni i učiniti taj dio njegovim kreativnim iskustvom. Zbilja me zanimala činjenica da je jedna velika ljubav u njegovom životu bio Victor Hugo (venecuelski umjetnik i asistent Andyja Warhola). Doista je težio romantičnom odnosu, sve dok mu Victor nije dao do znanja da od toga neće biti ništa. Kad se to dogodilo, jednostavno je postao nekontrolirana osoba kojoj je bilo dostupno sve i svašta. Doista se nije uspio izvući iz toga', kaže Murphy.