VRIJEDI ISPROBATI

Tajna dobrog izgleda kože mogla bi se kriti u vašoj kuhinji: Evo kako sami možete napraviti idealnu masku za lice

03.04.2020 u 14:14

Bionic
Reading

Svi smo imali kozmetičke proizvode koji mirišu dovoljno dobro da bi ih najradije pojeli, ali što ako bismo preokrenuli logiku i uputili se do svojih kuhinjskih ormarića kako bi ono što inače konzumiramo pretvorili u hranu za svoju kožu? Osim toga, s kozmetičkim salonima koji su zatvoreni do daljnjega, pravo je vrijeme da pronalazak novih načina njege kože iz topline doma

Srećom hrana poput avokada, meda, banane ili maslinovog ulja sadrži hranjive sastojke i vitamine koji jačaju zdravlje kože i mogu se baviti njezinim brojnim problemima, od suhoće do potamnjenja. Vjerovali ili ne, čak i najobičnije namirnice poput riže mogu učiniti čudo.

Ako vam je ponestalo omiljene maske za lice i vašoj koži je potrebno malo više njege, evo kako uz pojedine sastojake u domu možete stvoriti idealnu masku za lice.

Patite od crvenila kože? Isprobajte vodenu masku za lice na bazi riže

Voda od riže u službi njege kože u Japanu se koristi generacijama, a nadaleko je poznata po svojim umirujućim svojstvima, što ju čini savršenom za nadraženu kožu i onu sklonu crvenilu.

Za ovu masku trebat će vam samo dva sastojka:

  • ½ šalice riže
  • 2 šalice hladne vode

Ulijte rižu u tavu, zalijte vodom i ostavite da se kuha na vatri srednje jačine. Važno je napomenuti da će vam trebati dvostruka količina vode u odnosu na onu kolika se preporučuje na pakiranju, jer želite da vam ostane dovoljno tekućine koju riža nije apsorbirala. Nakon što skuhate rižu, ocijedite ju, a skupljeni višak vode ostavite da se potpuno ohladi.

Ohlađenu rižinu vodu zatim izlijte u praznu bocu ili posudu i njom namočite krpu za lice koju ćete zatim nanijeti na kožu i držati u trajanju od 20 minuta ili ju jednostavno iskoritite kako bi njime namočili vatice, primjenjujući ih dva puta dnevno dok se sva voda ne potroši.

Želite posvijetliti kožu lica? Isprobajte masku na bazi kurkume

Kurkuma je sastojak koji se posljednjih nekoliko mjeseci uživa veliku popularnost zahvaljujuči svojim antioksidacijskim svojstvima. Riječ je o bljnoj vrsti koju u službi ljepote generacijama koriste Indijke, Kurkumen, aktivni sastojak koji ovom začinu daruje žuti pigment, je fitonutrijent poznat po svojim protuupalnim svojstvima, dok je kurkuma u prahu izvrstan piling koji će pomoći osvjetljavanju kože.

Maska za lice na bazi kurkume

  • ½ žličice kurkume u prahu
  • ½ žličice jabučnog octa
  • 1 žlica meda
  • ½ čajne žličice mlijeka ili jogurta
  • 1 kap soka limuna za dodatno posvjetljivanje kože

Navedene sastojke pomiješajte zajedno u posudi, nanesite na čistu kožu i ostavite da djeluje 15-20 minuta. Nakon toga masku s lica uklonite toplom flanelskom krpom za blistave rezultate.

Maska od manuka meda za umirivanje kože lica

Iako na kožu djeluje jednako omirujuće poput običnog meda, manuka med može se pohvaliti vrhunskim antibakterijskim svojstvima. U praksi se pokazalo da pomaže u zacjeljivanju rana (potiče regeneraciju tkiva), smanjuje upalu (pomaže u smirivanju crvenila) i liječi mrlje (zahvaljujući svojoj sposobnosti u borbi protiv bakterija). Za dodatno djelovanje protiv akni, najbolje ga je kombinirati s eteričnim uljem čajevca koje također čini zadivljujući posao u umirivanju problematičnog stanja kože.

Sastojci

  • 2 žličice grčkog jogurta pune masnoće
  • 1 žličica meda manuka
  • 1 kap ulja čajevca (po potrebi)

Pomiješane sastojke u posudi nanesite na lice i stvorenu masku ostavite da djeluje 20 minuta na licu, a zatim ju uklonite s toplom krpom.

Maska za lice na bazi avokada za dodatnu njegu kože

Avokado se prirodno sastoji od nježnog ulja i omega masnih kiselina koje u potpunosti hidriraju iscrpljenu kožu, kao i vitamina A, D i E, koji pomažu u umirivanju kože, što ga ukratko čini apsolutnim beauty junakom.

Avokado možete razmazati ravno na kožu, ali za dodatnu hidrataciju kombinirajte ga s običnim medom. Evo recepta koji vam je potreban:

  • ½ od avokada
  • 2 žlice meda

Smjesu nanesite na kožu, ostavite dvadesetak minuta, a zatim ju uklonite toplom flanelskom krpom.