jednostavno i efektno

Taj neodoljivi chic: Vizažistica otkriva tajne šminkanja pravih Francuskinja kao u hit seriji 'Emily u Parizu'

15.07.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Osim što nosi nevjerojatne modne krpice, otmjene francuske manire ima u malom prstu, nalazi se u zanimljivom ljubavnom trokutu Emily Cooper, odnosno Lily Collins, može se pohvaliti besprijekornim make-upom i savršeno našminkanim usnama. Evo u čemu se krije tajna šminkanja koja je pravim Francuskinjama jako dobro poznata

Francuski chic nadaleko je poznat, a u popularnoj seriji 'Emily u Parizu' Lily Collins koja je utjelovila lik Emily Cooper nosi sjajne modne kombinacije, a poput prave Francuskinje u svakom trenutku ima sjajan make-up. Vizažistica Aurelie Payen koja je zadužena za laganu i prozračnu ljepotu 32-godišnje Emily Copper koja trenutno snima drugu sezonu Netflixove hit serije otkriva tajne šminkanja pravih Francuskinja.

Kako kaže, prvo i osnovno pravilo koje treba usvojiti, kada govorimo o šminkanju po uzoru na Francuskinje je 'manje je više'. 'Francuskinje vole pokazati kožu u što prirodnijem izgledu, a korektor koriste za isticanje prirodne ljepote, a uvijek se posebno usredotoče na isticanje očiju ili usana,' kaže Payen dodajući kako se taj način šminkanja kod Francuskinja prenosi s generaciju na generaciju.

Kako bi se dobila blistava koža koja izgleda besprijekorno no bez potpunog pokrivanja, vizažistica Payen preporučuje napraviti svojevrstan 'koktel' od različitih proizvoda. Francuskinje se koriste šminkom kao alatom za osvjetljavanje i naglašavanje prirodne ljepote kože te prikrivanja blagog crvenila i podočnjaka. Na primjer, pomiješat će podlogu sa serumom tako da podloga bude vrlo lagana i sjajna, a koža će izgledati zdravo i sjajno, otkrila je vizažistica te dodala kako je preporučljivo, pogotovo za ljetnih, vrućih dana make-up 'fiksirati' puderom u prahu.

Iako je besprijekoran ten na prvom mjestu, nikako ne treba podcijeniti snagu dobro našminkanih usana. 'Ultimativni francuski dodatak je dobar crveni ruž kao stvoren za večeri namijenjene zabavi i druženju. Ništa ne govori tako snažno 'Francuskinja' kao jarki crveni ruž,' kaće Payen.

Naravno, highliter i rumenilo jednako s u važni koji će koži dati svježi izgled. Posljednje, no manje važno j parfem. 'Ni jedan beauty look nije završen bez parfema,' kaže Payen te dodaje kako ove sezone preferira mješavinu nota jasmina, ruže i vanilije