POBJEDNIK EUROSONGA

[FOTO] O njemu sad svi govore: Damiano David novi je seks-simbol europske glazbene scene, a evo kako zgodni Talijan izgleda bez šminke

24.05.2021 u 12:30

Bionic
Reading

U samo nekoliko dana Eurosonga pjevač talijanske grupe Måneskin nema koga nije zaintrigirao. One starije osebujni 22-godišnjak podsjetio je na glam rokere iz nekadašnjih vremena, a mlađe je oduševio kao osvježenje na sceni nakon više od godine dana pandemijskog zatišja. Karizmatični Damiano David postao je poznat nakon sudjelovanja u 'X Factoru' 2017., a fascinantnim ga čini upravo njegov stil

Talijan koji je osvojio gledatelje diljem Europe i sa svojim bendom pobijedio na Eurosongu prije sudjelovanja u poznatom talent showu bio je potpuno drugačiji - o tome svjedoče brojne fotografije koje prikazuju njegovu transformaciju.

Trenutno Damiano ostavlja dojam razuzdane rock zvijezde s puno crne olovke za oči, nakitom, crnim lakom na rukama, paradiranjem u mrežastim čarapama, cipelama s potpeticama, leopard ili cvjetnom uzorku, krznu, zvonolikim hlačama i elegantnim sakoima koje nosi na gola prsa i pokazuje brojne tetovaže po tijelu. U svakom slučaju, već je poremetio pravila modne industrije, pokazujući izgled s ekscentričnim, ali i ženstvenim detaljima.

  • +4
Damiano David Izvor: Profimedia / Autor: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Kad pogledate njegove stare fotografije, na trenutak ga ne biste prepoznali, premda su nastale samo koju godinu ranije! Na njima je uglađen dečko koji je tada nosio isključivo bijele košulje i traperice i pohađao srednju školu Montale u Rimu.

Neko vrijeme furao je izbrijanu frizuru, a neko vrijeme imao je i svijetle pramenove i nosio bradicu. Danas voli odjeću koja mu, usprkos klišejima, uspijeva povećati šarm, pretvarajući ga u 'lijepog i prokletog'. Njegov stil je boemski, retro i pomalo hardcore, pa nije čudno to da se najveći talijanski dizajneri natječu tko će ga odjenuti.

'Svatko se može seksati i drogirati, ali zbog toga nećete biti cool. Biti umjetnik je dobra stvar, stvarati, biti kreativan, pisati. Doživjeti da nas ljudi gledaju kad smo na sceni, to je najbolje, želim da nas pamte po tome. Ne po mojim fotografijama sa ženama. I to je sigurno cool, ali iskreno, nakon 10 minuta taj osjećaj prođe', izjavio je mladi roker ranije za Cosmopolitan.