NAJSKUPLJA HALJINA NA SVIJETU

Sve kako bi stala u haljinu Marilyn Monroe: Evo na kakvoj je striktnoj dijeti Kim Kardashian bila tjednima prije Met Gale

03.05.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj Met Gali pričalo se samo o jednoj haljini. Kreacija je to iz 1962. godine, a koju je Marilyn Monroe nosila na rođendanskoj zabavi predsjednika Johna F. Kennedyja. Puni 60 godina kasnije na sebe ju je odjenula Kim Kardashian. No nije sve bilo tako jednostavno. Da bi ušla u haljinu trebala je na rigoroznu dijetu

Kada se na crvenom tepihu Metropolitan muzeja u New Yorku sinoć pojavila Kim Kardashian, vrijeme kao da je stalo. Svi su omamljeno gledali u poznatu reality ikonu koja je izgledala besprijekorno u originalnoj haljini Marilyn Monroe iz 1962.

‘Gledajte, ovo je haljina Marilyn Monroe i stara je 60 godina, a nosila ju je kada je predsjedniku Johna F. Kennedyju otpjevala ‘Sretan rođendan’. Danas me gledate u njoj, ali nije bilo sve tako glatko i lako’, rekla je okupljenim novinarima na crvenom tepihu.

  • +5
Kim Kardashian Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘Došla sam na ideju da isprobam ovu haljinu koja je inače u kolekciji ‘Ripley's Believe It or Not!’ u Orlandu na Floridi. Kada sam stigla dočekali su me zaštitari sa zaštitnim rukavicama. Pokušala sam je odjenuti, ali bila mi je pretijesna. Tada sam im rekla da mu daju tri tjedna i da ću izgubiti sedam kilograma’, objasnila je 41-godišnja Kim.

I zaista, što je naumila to je i ostvarila. Rigorozna dijeta bez šećera i ugljikohidrata pokazala je rezultate u narednim tjednima.

‘Bio je to velik izazov. Osjećala sam se kao kada glumci moraju skinuti kilograme da bi dobili neku ulogu. Očajnički sam željela ući u tu haljinu. Nisam okusila ugljikohidrate ni šećer puna tri tjedna. Zato večeras kada dođemo u hotel nakon zabave imamo pizzu i krafne za počastiti se’, rekla je Kardashian.

NEMA TKO NIJE BIO

Pogledajte sve glamurozne haljine s Met Gale: Najprestižniji modni događaj vratio se raskošniji no ikad

Pogledaj galeriju

Kako bi upotpunila dojam Kim je za ovu prigodu obojila svoju smeđu kosu u platinasto plavu te je svezala u niski zalizani rep. Na događaj sezone Kim je stigla u pratnji novog dečka Petea Davidsona.

Inače, kultna haljina boje šampanjca golih leđa, prekrivena decentnim kristalićima originalno je stajala 12 tisuća dolara, a za njezin je dizajn zaslužan Jean Louis. Napravljena je po želji glumice Marilyn Monroe za vrlo važan događaj. Za njezin seksi performans u Madison Square Gardenu, kada je među tisućama okupljenih otpjevala tadašnjem američkom predsjedniku J.F.Kennedyju ‘Sretan rođendan’.

Bilo je to svega tri mjeseca prije njezine misteriozne smrti. U studenom 2016. haljina je prodana na aukciji za vrtoglavih 4,81 milijuna dolara i od tada je u kolekciji Ripley's Believe It or Not!. To je ujedno čini jednom od najskupljih haljina na svijetu.