Sve puno tajni

Misteriozna smrt Marilyn Monroe: Ponovno otvoreno pitanje gdje je te noći stvarno bio njezin ljubavnik Robert Kennedy

  • Autor: N.B.
  • Zadnja izmjena 29.04.2022 06:30
  • Objavljeno 29.04.2022 u 06:30
Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Izvor: Profimedia / Autor: SNAP / Entertainment Pictures / Profimedia

Punih 60 godina nakon smrti okolnosti u kojima je preminula Marilyn Monroe još uvijek su obavijene velom tajni. Novi Netflixov dokumentarac ponovno u središte pozornosti vraća kontroverznu smrt američke miljenice Marilyn Monroe, ali i postavlja pitanje gdje je u noći u kojoj si je navodno oduzela život bio njezin ljubavnik Robert Kennedy, tadašnji američki ministar pravosuđa

Novi Netflixov dokumentarac 'The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes', odnosno 'Misterij Marilyn Monroe: Izgubljene snimke', koji je dostupan za streaming na toj platformi, aktualizira nikada riješen misterij o smrti američke glumice Marilyn Monroe.

Iako je policijska uprava Los Angelesa nazvala njezinu smrt 'vjerojatno slučajnom', a mrtvozornik Los Angelesa rekao da se radi o 'vjerojatnom samoubojstvu', drugi su pak bili uvjereni da iza toga stoje Bijela kuća i Kennedyjevi.

Nije neka tajna to da je Monroe ljubovala ne samo s nekadašnjim predsjednikom Johnom Fitzgeraldom Kennedyjem, već i s njegovim bratom Robertom, ministrom pravosuđa. Iako je veza glumice i JFK-a s prekidima trajala od 50-ih godina prošlog stoljeća, još dok je on bio široj javnosti nepoznat senator s Istočne obale, intenzivirala se za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata početkom 60-ih. No nije samo JFK bio slab na fatalnu plavušu. S njom je također u izvanbračnoj vezi bio njegov brat Robert. Nagađa se da su s njom u krevetu dijelili i više toga od strasti te joj otkrili neke od gorućih državnih pitanja, tajne koje nikako nisu trebale dospjeti do neželjenih ušiju.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Teorije da su se tajne službe upetljale u tu romansu te zaprijetile braći da moraju riješiti situaciju i imati sve pod kontrolom nisu prestale punih šest desetljeća.

Pitanje koje se konstantno provlači je gdje je točno bio Robert Kennedy u noći u kojoj je preminula Monroe. Iako je pokušao sakriti da je tada ipak bio u Los Angelesu, sve kako ne bi ugrozio karijeru svog brata, aktualnog američkog predsjednika J.F.K.-a, iskazi kućne pomoćnice Marilyn Monroe upućuju na suprotno.

Ona tvrdi kako je Robert te noći bio u kući slavne američke glumice te da su se žestoko svađali. Nakon toga uslijedio je famozni telefonski poziv, a koji je navodno prisluškivala tajna služba.

  • +6
  • +3

Marilyn Monroe

Izvor: Profimedia / Autor: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Novi dokumentarni film prikazuje da je poziv stigao iz kuće glumca Petera Lawforda, u to vrijeme oženjenog Kennedyjevom sestrom Patriciom. Sve je otkrio detektiv Reed Willson, a kojeg je unajmio privatni detektiv Fred Otash da prati Monroe i Kennedyjeve putem skrivenih elektroničkih uređaja postavljenih u Lawfordovoj kući.

'Ona je u telefonskom razgovoru bila vrlo odrješita, ljuta i uzrujana. Rekla je Robertu da je ostavi na miru i ode iz njezina života. Vikala je da se osjeća iskorišteno, poput komada mesa', prisjetio se Willson.

Osim toga, dokumentarac sugerira da je na mjesto smrti američke glumačke legende prvo stigla posebna policijska jedinica, i to mnogo prije nego je lokalnoj policiji javljeno što se dogodilo. Pretpostavlja se, da bi se sakrili bilo kakvi dokazi koji upućuju na Kennedyjevu vezu s Monroe. Priča ide tako daleko da u filmu tvrde kako danas postoji samo jedna jedina fotografija glumice s braćom Kennedy, a sve ostale su FBI i tajne službe uzeli iz fotoagencija i maknuli ih iz optjecaja.

Marilyn Monroe i braća Kennedy

Marilyn Monroe i braća Kennedy

Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!