'ŽIVOT NA FOTOGRAFIJAMA'

Sva lica Twiggy uskoro na izložbi

31.07.2009 u 15:39

Bionic
Reading

Kada je novi model svježeg i uzbudljivog izgleda proglašen 'licem budućnosti', šezdesetih godina mogli ste pomisliti samo na jednu osobu: Twiggy. U povodu njezina 60. rođendana u pripremi je modna izložba u njezinu čast, a objavit će i knjigu

Twiggy 1967.

'Tijekom karijere imala sam privilegiju raditi s mnogim velikim fotografima. Vrlo sam uzbuđena što će se na jednom mjestu naći mnogi slavni portreti', rekla je Twiggy, koja je nedavno postala lice kozmetičke kuće Olay za koju reklamira kremu protiv bora.

Izložba pod nazivom 'Twiggy: Život na fotografijama' bit će postavljena u londonskoj National Portrait Gallery od 21. rujna do 21. ožujka. Brojne fotografije moći ćemo naći i u njezinoj knjizi koja će u knjižare stići uoči otvaranja izložbe.

Bit će to svojevrsni rezime jedne iznimno uspješne karijere, koji će svjedočiti o svim transformacijama Twiggyna izgleda kroz godine.

U posljednja četiri desetljeća Twiggy su fotografirali najpoznatiji svjetski fotografi, kao što su Cecil Beaton, Richard Avedon, Ronald Traeger, Norman Parkinson, Annie Leibovitz Steven Meisel.