ZAVRŠIO CRO A PORTER

Super ideje što dodati u proljetne ormare

13.04.2014 u 11:14

  • +32

Cro A Porter, 4. večer

Izvor: Pixsell / Autor: PXL Standard Show

Bionic
Reading

Bila je to velika završnica ovosezonskog modnog spektakla Cro A Porter, koju su u subotu navečer u prostorijama Jadran filma u Zagrebu uveličali Hippy Garden, Twins by Begović&Štimac, Zigman, Sonja Lamut, Lokomotiva i Linea Exclusive

Hippy Garden, iza kojeg stoji naša svestrana dizajnerica Đurđica Vorkapić, ovoga puta oduševljava nešto strožom elegancijom, no seksipila nikako nije nedostajalo. Njezine žene ovog proljeća i ljeta nosit će crne i bijele kreacije te one u boji pudera: olovka suknje s prorezima, košulje vrlo dubokih dekoltea, često uz 3/4 cigareta hlače. Seksipil će im jamčiti i špagice na golim leđima te resice. Pepito uzorak vrlo dojmljivo dolazi u obliku hlača, suknji, haljina - pravi retro chic. 


Sonja Lamut kroji za otkačene cure koje se ne trude toliko zadovoljiti trendove, koliko vole svoj otkačeni stil. One će kombinirati hlače s vertikalnim, a predimenzionirani kaputić s horizontalnim prugama. Njezine haljine i suknje duge su do ispod koljena, prljavoružičaste ili boje bijele kave, a one kraće, kao i primjerice hlače, nose se presvučene haljinom od svijetlog gliter tila za pomalo pomaknutu eleganciju. Nizovi volana haljine čine posebnima, a slojevitost razbija svaku monotoniju.

Brend Lokomotiva - drugim imenom Luka Grubišić i Lana Puljić - ostaje sasvim svoj, sasvim prepoznatljiv. Njihove ružičaste balon suknjice dolaze s pamučnom majicom s printom na leđima, a mornarski plava u kombinaciji s bijelom jamči eleganciju za svaku morsku priliku. Našlo se tu i podosta romantične klasike u obliku bijelih čipkastih komada, od olovka suknji do haljinica kakve bi nosila i sama Merlinka. Dašak žute donosi upečatljivost, a metalik srebrna i zlatna nesumnjivo su trend u kojem će vas pamtiti.

Linea Exclusive ove sezone igra na seksi zečice -haljine u gornjem dijelu s korzet elementima dolaze u svim dužinama. One najkraće jedva su pokrivale čednost, ali jamče status disco kraljice, dok one koje se vuku po podu jamče zapažen izgled za svaku zahtjevniju priliku. Da su najbolji izbor crvena ili crna boja, Linea Exclusive još jednom će vas uvjeriti.

Twins by Begović&Štimac
donose odlične kratke hlače visokog struka, koje se nose uz bijele košulje koje na sebi nose tamnoplavi vez kakav je krasio kuhinjske krpe naših prabaka i baka. Taj starinski štih odlično se uklopio u moderne ideje ovog modnog dvojca. Poneke kratke hlače sprijeda izgledaju poput suknje, što će se svidjeti mnogim damicama prije svega zbog lude ideje i svakako - nesputanosti. Haljine sa sitnim pepito uzorkom uske su i kratke za večernji izlazak, a duge i lepršave za dan proveden uz more. Potencijalne mladenke će pak zacijelo imati što reći na bijelu krinolina haljinu koja seže do ispod koljena, a i mladenkine prijateljice moći će doći do izražaja u svečanim zamislima.

I šlag na kraju - Zigman - svoj, neponovljiv, ludo kreativan, nevjerojatno dojmljiv. I kad je u pitanju performans i kad su u pitanju haljine u kojima ni jedna žena ne može proći nezapaženo, ma gdje se pojavila. Inspiraciju je, kaže, pronašao u ženi koja je odrasla u Parizu i uživala u ljepotama secesije, odnosno Art Nouveaua. Bile su to haljine koje su se pretakale u bojama neba, mora, tropskih vizura... i uske, i one s volumenom, volanima, izrešetane špagicama, zip zatvaračima, posute našivenim cvjetovima, katkad s gliterom. Jednom riječju - impresivno, pogledajte i uvjerite se!