VELIKI USPJEH

'Sumrak' najgledaniji u SAD

24.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Prema očekivanjima, filmska ekranizacija djela 'Sumrak' u prvom je vikendu prikazivanja zaradila 70.55 milijuna dolara na američkom box officeu

Film o neobičnoj ljubavi vampira Edwarda i tinejdžerice Belle, filmska verzija istoimenog djela Stephenie Meyer, koja među teen publikom uživa kultni status, pomela je konkurenciju, Disneyev novi crtić Bolt koji je na trećem mjestu box officea zaradivši tek 27 milijuna dolara.

Fanovi 'Sumraka' nestrpljivo mjesecima iščekuju početak prikazivanja filma u kinima pa su mnogi kampirali u vrećama za spavanje kako bi se domogli karata za premijeru.

Zanimljivo je da su obožavatelji 'Sumraka' u najvećem postotku pripadnice nježnijega spola pa su se u redovima za ulaznice mogle vidjeti ne samo tinejdžerice već i njihove mame.

Sumrak ('Twilight') ima ujedno i najbolje filmsko otvaranje na box officeu nakon velikog uspjeha 'Vitez tame' koji je u prvom vikendu prikazivanja u srpnju zaradio 158 milijuna dolara.

Drugo mjesto box officea drži Zrno utjehe, novi filmski nastavak o avanturama agenta 007 Jamesa Bonda sa 27.4 milijuna dolara.

Redateljica filma je Catherine Hardwicke a već je potvrđeno da će se snimati i drugi nastavak filmske priče o Edwardu (Robert Pattinson) i Belli (Kristen Stewart) prema knjizi 'Mladi mjesec' ('New Moon').

Glavna glumica 18-godišnja Kristen Stewart ('Soba panike', 'U divljini') je izjavila da se ne osjeća ugodno na skupovima na kojima 5000 ljudi vrišti ali da će se naviknuti na novostečenu slavu i obožavatelje.

'Sumrak', knjiga koja govori o neobičnoj ljubavi i iskušenjima doživjela je ogroman uspjeh u svijetu, a kod nas je ove godine izašao i četvrti, završni dio ove uzbudljive priče pod nazivom Praskozorje. U naša kina, 'Sumrak' stiže 1. siječnja 2009.