PLISIRANE MINICE

Suknja koju smo voljeli nositi 90-ih u modu se vratila na velika vrata

15.10.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Fasciniranost modne industrije nekim zaboravljenim trendovima u duhu 90-ih, posljednjih mjeseci rezultirala je velikim povratkom trenda plisiranih minica, čije su karirane inačice uvjerljivo najpopularnije

Da plisirani modeli minica predstavljaju velikog povratnika na modnoj sceni, u izvještaju za drugi kvartal 2020. godine dala je naslutiti najveća modna tražilica Lyst.

Takozvana Court victory minica plisirana kroja i s potpisom brenda Nike, zbog velikog interesa modnih kupaca diljem svijeta, u izvještaju popularne tražilice uspjela se smjestiti na listu 10 najpoželjnijih komada u kategoriji ženske mode.

Uz jednobojne modele sportske estetike, uvjerljivi favorit modne javnosti su plisirane minice kariranog uzorka - modele kakve je u kultnom filmu 'Djevojke s Beverly Hillsa' popularizirala njegova glavna protagonistica Cher, a u novijoj povijesti lik Blair Waldorf u hit seriji 'Gossip Girl'.

Za njihovu novu popularnost brojni traže 'krivca' u 'it' djevojkama današnjice poput američke manekenke Belle Hadid koja godinama vješto koketira s nekim zaboravljenim modnim trendovima koje ponovno uspijeva učiniti modno relevantnim.

Uz popularne djevojke današnjice, kao i poznate zaljubljenice u modu okupljene na Instagramu, trendu plisiranih minica u duhu 90-ih nije odoljela ni slavna ruska ljepotica Irina Shayk, a gradskim ulicama New Yorka ovih se dana prošetala u modelu s prepoznatljivim uzorkom britanske modne kuće Burberry.

Na potrebu modnih ovisnica za ovim komadom koji je obilježio 90-e reagirali su i brojni brendovi uključujući popularne high street trgovine koje su jesensku ponudu obogatili njegovim različitim verzijama s glavnim fokusom na kariranom uzoruku.

Ponuda plisiranih minica s polica high street trgovina